Politiikka

Jälleen kiinnostava nimi SDP:n puoluesihteerikisaan?

Tuomas Kurttila harkitsee puolusihteerikisaan lähtemistä.
Tuomas Kurttila harkitsee puolusihteerikisaan lähtemistä.
Tuomas Kurttila harkitsee puolusihteerikisaan lähtemistä.

SDP:n puoluesihteerikisaan saattaa olla tulossa uusi kiinnostava nimi. SDP:n kotkalainen puoluehallituksen jäsen Risto Häkkinen kertoo ottaneensa yhteyttä lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttilaa asiassa. Häkkisen mukaan Kurttilalla on tukijoita laajemminkin.

– Jonkun pitää laittaa homma pyörimään, Häkkinen toteaa.

Häkkinen ei tässä vaiheessa lähde erittelemään tarkemmin tukijoita.

– Tiedän kuitenkin, että aika paljon heitä on. Jos Tuomas sanoo, että lähtee pyrkimään, siinä vaiheessa varmasti tukijatkin tulevat esiin hänen taakseen, Häkkinen kertoo.

Demokraatti tavoitti Kurttilan lauantaina puoleltapäivin. Hän myöntää, että kyselyjä puoluesihteerikisaan on tullut ja vahvistaa harkitsevansa asiaa.

Häkkisen arvion mukaan Kurttilan kampanjaorganisaatiota alettaisiin kasata ensi viikolla, mikäli Kurttila näyttäisi vihreätä valoa. Häkkinen itse ei olisi ryhtymässä työtilanteensa vuoksi kampanjapäälliköksi.

– Minulla itsellä on kolmessa paikassa työtä, olisi vähän aikaa. Kampanjan moottoria pitäisi miettiä pääkaupunkiseudulta tai muualta, Häkkinen sanoo.

– Tuomaksella on hirveän hyvä näkemys ja kyllä minä sanon, että tarvitaan henkilö joka näkee nuorison ja osaa katsoa tulevaisuuteen. Kurttila täydentäisi hyvin porukkaa. Nyt tarvitaan nimenomaan ihmistä, joka on pienten ihmisten ja lasten ja lapsiperheitten takana ja asiantuntija, Häkkinen sanoo.

Häkkinen kehuu Kurttilaa yhteistyökykyiseksi ja toteaa hänen pärjäävän kenen tahansa puheenjohtajan kanssa.

Puoluesihteerikisaan ovat tähän astii ilmoittautuneet Palvelualojen ammattiliiton PAMin yhteiskuntasuhteiden päällikkö Hanna Kuntsi, Miltton Brusselsin johtava asiantuntija Antton Rönnholm ja Demokraatin päätoimittaja Mikko Salmi.

SDP:n puoluekokous on helmikuun alussa Lahdessa. Nykyinen puoluesihteeri on Reijo Paananen. Hän ei pyri jatkokaudelle.

Puoluesihteeriksi oli pyrkimässä myös SDP:n Pohjanmaan piirin nykyinen varapuheenjohtaja, terveystieteiden maisteri Tarja Tenkula, mutta hän on sittemmin siirtynyt Mikko Salmen taakse.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat