Politiikka

Jan Vapaavuori esitteli talousarvioehdotuksensa – SDP:n Eveliina Heinäluoma huomauttaa välittömästi: ”Näyttää siltä, että pormestari ei ole budjettiesityksessään esittämässä edelleenkään asiaan korjausta”

Istock
Istock

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori julkaisi tänään ensi vuotta koskevan talousarvioesityksensä. Nyt käynnistyvät varsinaiset talousarvioneuvottelut puolueiden kesken.

Sosialidemokraatit odottavat kohentuneen verotulovirran käyttämistä nyt nimenomaan palveluihin. Haasteena on demarien mukaan se, pysyykö Helsinki väestönkasvunsa vauhdissa mukana.

”Erityisesti lasten, nuorten sekä ikäihmisten palvelut vaativat huomiota”, sosialidemokraattisen valtuustoryhmän puheenjohtaja Eveliina Heinäluoma painottaa.

Eveliina Heinäluoma.

SDP:n valtuustoryhmä haluaa panostaa kasvavan vanhusväestön hoivaan ja palvelutarpeiden huomioimiseen.

”Helsinki on saanut useana vuonna huomautuksen aluehallintovirastolta vanhusten kotihoidon tilanteesta. Näyttää siltä, että pormestari ei ole budjettiesityksessään esittämässä edelleenkään asiaan korjausta. Tulevaisuudessa lähes joka neljäs helsinkiläinen on yli 65-vuotias. On selvää, että erilaisten palveluiden tarpeet kasvavat, kun ikäihmisten osuus kasvaa. Helsinki on myös omassa strategiassaan päättänyt kohdentaa rahoitusta erityisesti peruspalveluihin, joissa väestönkasvu lisää menoja.”

Heinäluoma muistuttaa, että Helsinki tekee vuosi toisensa jälkeen satojen miljoonien ylijäämää. Myös tänä vuonna verotulojen kehitys on ollut kuluvan vuoden talousarviossa odotettua parempaa.

”Varhaiskasvatuksessa ja koulujen puolella pitää ottaa entistä kunnianhimoisempi tavoite, että koulumme ovat tasa-arvoisia, ja että meillä on päiväkotipaikkoja kaikille lapsille. Pidämme tärkeänä, että lähipäiväkotiperiaate toteutuu koko kaupungissa. Tämä on perheiden arkeen ja sujuvuuteen liittyvä tekijä.

SDP:n valtuustoryhmä pitää tulevien talousarvioneuvotteluiden keskeisimpänä kysymyksenä riittäviä satsauksia eriarvoistumiskehityksen pysäyttämiseen. Tämä edellyttää lisäpanostuksia kaikille toimialoille.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 49 Demokraatti
KEVYET TULOKSET - Perustulokokeilu päättyy vuoden lopussa
LIISA JAAKONSAARI- Konkarimeppi kertoo oppineensa ainakin yhden asian -
TARKKA JA LENNON - Kirja-arvioissa muistelmia
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


SIMO ALASTALO

Hampaaton rauhan Pekka syleilee natseja
14.12.2018

Luetuimmat


Uusimmat