Kotimaa

Jan Vapaavuori matkusti taksilla, avautuu somessa: ”Helsingissä Aleksanterinkatu oli tuntematon”

Lehtikuva / Markku Ulander
Lehtikuva / Markku Ulander
Lehtikuva / Markku Ulander

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori (kok.) jakaa sosiaalisessa mediassa tuoreita kokemuksiaan taksikyydeistä. Entinen ministeri ja kansanedustaja on törmännyt moneen jakamaan ilmiöön.

”Viikonlopun taksikokemuksia: Oulussa ei tiedetty missä Oulu-halli on ja Helsingissä Aleksanterinkatu oli tuntematon”, Vapaavuori kirjoittaa Twitter-tilillään.

Helsingin pormestarin twiittiä on kommentoitu ahkerasti ja lähes 300 on tykännyt päivityksestä.

”Taksi Helsingin sovelluksella voi tilata premium-palvelun samaan hintaan. Se takaa että kuljettaja on asiansa osaava ammattilainen ja auto siisti. Valitettavan kirjavaa on kuljettajien osaaminen nykyisin. Toisaalta ei voi paljoa vaatiakaan alle 10€ tuntipalkalla”, arvelee yksi vastaajista.

”Se on sitä ”nykyaikaa”, turvaudutaan liiaksi navigaattoriin, jotta löydetään perille. Oispa vielä se aika taksin ajooikeuden saadakseen, että täytyy kirjallisesti kokeessa todentaa reitin pisteestä A pisteeseen B, kuten ennen oli”, toinen pohdiskelee.

”Harva autoilee tai asuu Aleksanterin kadulla, joten ei kuulu kaikkien elinpiiriin – ehkä myös digi- ja someajassa vähentynyt katujen ulkoa opettelu kuten puhelinnumeroidenkin ulkoa muistaminen”, kolmas arvelee.

Vapaavuori itsekin sanoo, että ”vielä riittää tekemistä”.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat