Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

”Jan Vapaavuori on toiminnallaan osoittanut, mitä mahdollisuuksia Helsingin pormestarimalli tarjoaa, mutta paljastanut myös yhden kohtalokkaan valuvian”

LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

SDP:n helsinkiläiset valtuutetut Pentti Arajärvi ja Ville Jalovaara ovat julkaisseet avoimen kirjeen pormestariehdokkaille. He vetoa vetoavat siinä nimeltä neljään ehdokkaaseen sitoutumaan siihen, että nämä eivät pormestarina estäisi demokraattista päätöksentekoa.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

”Pormestari Jan Vapaavuori on toiminnallaan osoittanut, mitä mahdollisuuksia Helsingin pormestarimalli tarjoaa, mutta paljastanut myös yhden kohtalokkaan valuvian. Pormestari voi halutessaan estää kaupunginhallitusta ja valtuustoa käsittelemästä sen haluamaa asiaa – kuten vastikään koulujen rahoitusta. Tämä ei ole oikein.”

Arajärvi ja Jalovaara esittävät myös, että nyt valittavan valtuuston on tarkasteltava Helsingin hallintosääntöä viime kaudella saatujen kokemusten pohjalta ja pohdittava esimerkiksi esittelyoikeuksien laajempaa delegointia.

Alla avoin kirje kokonaisuudessaan:

AVOIN KIRJE HELSINGIN PORMESTARIEHDOKKAILLE

Pormestari Jan Vapaavuori on toiminnallaan osoittanut, mitä mahdollisuuksia Helsingin pormestarimalli tarjoaa, mutta paljastanut myös yhden kohtalokkaan valuvian.

Pormestari voi halutessaan estää kaupunginhallitusta ja valtuustoa käsittelemästä sen haluamaa asiaa – kuten vastikään koulujen rahoitusta. Tämä ei ole oikein.

Paavo Arhinmäki, Nasima Razmyar, Anni Sinnemäki ja Juhana Vartiainen, mikäli tulet valituksi, sitoudutko siihen, ettet pormestarina estäisi demokraattista päätöksentekoa?

Helsinkiläisinä valtuutettuina ja kuntavaaliehdokkaina haluamme, että kaupunkimme tuleva pormestari lupaa olla toimimatta yksinvaltaisesti.

Samalla esitämme, että nyt valittavan valtuuston on tarkasteltava Helsingin hallintosääntöä viime kaudella saatujen kokemusten pohjalta ja pohdittava esimerkiksi esittelyoikeuksien laajempaa delegointia.

Pentti Arajärvi, kaupunginvaltuutettu, sosiaalioikeuden professori
Ville Jalovaara, kaupunginvaltuutettu, Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunnan jäsen

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE