Politiikka

Jännitysnäytelmä huipentui: Halla-aho nousi PS:n puheenjohtajaksi

LEHTIKUVA / MIKKO VÄHÄNIITTY
LEHTIKUVA / MIKKO VÄHÄNIITTY
LEHTIKUVA / MIKKO VÄHÄNIITTY

Europarlamentaarikko Jussi Halla-aho on valittu perussuomalaisten puheenjohtajaksi. Hän voitti varteenotettavimman vastaehdokkaansa jo ensimmäisellä kierroksella eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terhon äänin 949–629.

Muista ehdokkaista ensimmäisellä kierroksella kansanedustaja Leena Meri sai 60, kansanedustaja Veera Ruoho 44 ja Harjavallan perussuomalaisten puheenjohtaja Riku Nevanpää 8 ääntä.

Filosofian tohtori Halla-aho on syntynyt Tampereella vuonna 1971. Hänet valittiin Euroopan parlamenttiin vuonna 2014. Sitä ennen hän toimi kansanedustajana vuodesta 2011.

Halla-aho on ilmoittanut aiemmin, että aikoo johtaa puoluetta Brysselistä.

Hän on suhtautunut myös hyvin epäilevästi siihen, että ottaisi ministerin salkun haltuunsa, jos hänet valitaan puolueen puheenjohtajaksi.

– Jos minusta tulisi ministeri, koko hallituskauden loppuajan osa hallituskumppaneista (kokoomus) keskittyisi osoittamaan minulle kaapinpaikan. Ja osoittamaan äänestäjille, että en saa mitään aikaan, Halla-aho perusteli Ylen Ykkösaamussa muutama viikko sitten

Väistyvä puheenjohtaja Timo Soini ilmoitti aiemmin halustaan säilyttää ulkoministerin salkkunsa. Halla-aho ei innostunut Ylellä ajatuksesta.

– Pitäisin erikoisena, jos väistyvä puheenjohtaja saisi pitää raskainta salkkua puolueessa. Se voisi johtaa ongelmiin.

Päivitetty muiden ehdokkaiden äänimäärillä klo 13.56.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat