Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Ulkomaat

Japani: Pohjois-Korean ohjus kävi Japanin ilmapuolustuksen tunnistusvyöhykkeellä

Pohjois-Korea on jälleen testannut ballistisen ohjuksen laukaisua. Se ammuttiin sukellusveneestä maan itärannikolla keskiviikkona.

Asiasta kertoo Etelä-Korean uutistoimisto Yonhap.

Japanin pääministeri sanoo Pohjois-Korean ohjuksen käyneen Japanin ilmapuolustuksen tunnistusvyöhykkeellä. Pääministeri Shinzo Abe kertoi asiasta.

Aben mukaan Pohjois-Korean ohjus kävi Japanin ilmapuolustuksen tunnistusvyöhykkeellä ensimmäistä kertaa. Aiemmin Abe kuvaili Pohjois-Korean testilaukaisua edesvastuuttomaksi teoksi.

Etelä-Korean puolustushaarakomentajien neuvoston tiedotteessa kerrotaan, että ohjus laukaistiin Japaninmerellä hieman ennen aamukuutta keskiviikkoaamuna paikallista aikaa. Tiedotteessa ei kerrota enempää yksityiskohtia asiasta, eikä myöskään sitä, onnistuiko testi.

Etelä-Korea ja Yhdysvallat aloittivat maanantaina vuotuiset sotaharjoituksensa, mikä on lisännyt jännitteitä maiden ja Pohjois-Korean välillä.

Soulista ja Washingtonista on viestitetty harjoitusten olevan puhtaasti puolustuksen harjoittelua, mutta Pohjois-Korea on nähnyt harjoitukset provokaationa. Pohjois-Korea on muun muassa sanonut harjoitusten aiheuttavan epävakautta Korean niemimaalla.

Lisää aiheesta

Kaksi viikkoa kestävään harjoitukseen osallistuu 50 000 eteläkorealaista ja 25 000 yhdysvaltalaissotilasta. Heti harjoitusten alettua Pohjois-Korea uhkasi “ennakoivilla ydiniskuilla”. Jännitteitä on lisännyt myös Yhdysvaltain ja Etelä-Korean suunnitelma ohjustorjuntajärjestelmästä. Jännitteet ovat kasvaneet Korean niemimaalla tammikuun jälkeen.

YK:n nykyinen päätöslauselma kieltää Pohjois-Korealta kaikki ballististen ohjusten testaukset. Helmikuussa Pohjois-Korea laukaisema pitkän kantaman raketti sai YK:n tiukentamaan pakotteitaan.

Päätöslauselmista huolimatta Pohjois-Korea on laukaissut useita erilaisia ohjuksia menneiden kuukausien aikana. Viimeisimmän ohjustestin Pohjois-Korea teki tämän kuun alussa. Ohjus laskeutui tuolloin Japanin merialueelle. Eri testien onnistumisista on saatu vaihtelevia raportteja.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE