Kasvot peilissä

Jape Lovén, 42: ”Kaikenlaisiin paikkoihin sitä tavallinen trukinkuljettaja joutuukin”

Nora Vilva
Nora Vilva

Näen peilissä miehen, joka on suhteellisen tuoretta vuosimallia, mutta jolla on paljon ajokilometrejä. Harmaantunut kohtuullisen nuoressa iässä ja kohtuullisen hyvää vauhtia. Sitä kai se yhteisten asioiden ajaminen teettää. Toisaalta, päivääkään en vaihtaisi pois, on se työ tehty omalla työpaikalla, valtakunnan tasolla työmarkkinoilla tai politiikassa.

Yhteisten asioiden hoitamisessa tieto lisää tuskaa, mutta sitä ei voi lopettaa.

Yhteisten asioiden hoitamisessa tieto lisää tuskaa, mutta sitä ei voi lopettaa. Kun sille kerran antaa pikkurillinsä, se vie käden kyynärpäätä myöten.
Peilissä näkyy pitkien päivien lisäksi joskus myös huoli siitä, että vaikka hoidan työssäni tärkeitä asioita, niin pystynkö olemaan riittävästi kotona. Työn ja perheen välille on kuitenkin löytynyt hyvä tasapaino.

Katselen peiliin aika vähän. Se on vain nopea vilkaisu aamulla, kun lähden liikkeelle. Partaa ajaessa tulee tietenkin käytettyä peiliä. Jos parranajon jättää pois niin kaksi peilailukertaa päivässä riittää.

Välitän ihmisistä ja yhteisistä asioista. Se on minua eteenpäin ajava voima.

Välitän ihmisistä ja yhteisistä asioista. Se on minua eteenpäin ajava voima. Lähdin aikoinaan näihin hommiin sillä ajatuksella, että omalla työpaikallani voisivat asiat olla paremmin ja että minähän voisin tehdä niille jotain. Sen jälkeen virta on vienyt mukanaan. Viimeisen reilun kymmenen vuoden aikana olen mennyt pitkin maailmaa. On tullut nähtyä kaukomaitakin siinä ohessa. Joskus olen pohtinut, että kaikenlaisiin paikkoihin sitä tavallinen trukinkuljettaja satamasta joutuukin.

 

Jape Lovén on ahtaaja ja AKT:n valtuuston ensimmäinen varapuheenjohtaja.

 

Teksti: Nora Vilva
Juttu ilmestyi ensin Demokraatin viikkolehdessä torstaina 17.11.2016.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat