Politiikka

Jari Lindström: ”Varmasti jotkut iloitsevat siitä, että tämä muutos ei nyt etene, mutta minä en”

Lehtikuva
Lehtikuva

”Päätimme lopettaa alle 30-vuotiaiden nuorten määräaikaisuuden perusteita koskevan muutosesityksen valmistelun. Perustuslain ja kansainväliset velvoitteet täyttävä malli olisi ollut mahdollista tehdä, mutta se olisi ollut hyvin byrokraattinen ja sen vaikuttavuus heikko.”

Näin kirjoittaa työministeri Jari Lindström (sin.) työministeriön verkkosivuilla torstaina.

”Emme kuitenkaan ole unohtamassa esityksen varsinaista tavoitetta eli nuorisotyöttömyyden alentamista. Olemme sopineet, että seuraavassa budjettiriihessä hallitus aikoo tehdä muita toimia sen alentamiseksi.”

”Varmasti jotkut iloitsevat siitä, että tämä muutos ei nyt etene, mutta minä en. Kyseisen toimenpiteen tarkoitus oli saada työttömiä nuoria helpommin työelämään kiinni ja tätä tuskin kukaan vastustaa. Valitettavasti hyvin toimivaa ja vaikuttavaa mallia, joka samalla täyttäisi perustuslain ja kansainvälisten velvoitteiden asettamat erittäin perustellut reunaehdot, emme pystyneet tekemään.”

Hallitus on lähettänyt tänään lausunnolle työsopimuslain muutosesityksen työllistymiskynnyksen alentamisesta alle 20 työntekijän yrityksissä, josta sovittiin kevään kehysriihessä.

”Työsopimuslain irtisanomissuojaa koskevilla muutoksilla pyritään alentamaan työllistämiskynnystä alle 20 työntekijän yrityksissä sallimalla työntekijän irtisanominen nykyistä vähäisemmillä perusteilla. Syy yksinkertainen: tänä päivänä suurin osa työpaikoista syntyy pieniin yrityksiin. Ja mitä pienempi yritys, sitä suurempi rekrytointiriski jopa yhden uuden työntekijän osalta.”

”Ymmärrän oikein hyvin, että olemme erittäin herkän asian kanssa tekemisissä. Irtisanomisen perustelut pitää olla kestävät myös jatkossa. Meillä on perustuslaki ja kansainväliset sopimukset, jotka määrittelevät sen, miten ihmisiä voidaan irtisanoa.”

Esityksen lausunnonantoaika päättyy 16.8.2018. Valmis esitys on tarkoitus antaa eduskunnalle loppuvuodesta.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 46 Demokraatti
NYT LOPPUI JUOMINEN - Aiemmin nuoret ryyppäsivät Islannin kansallispäivänäkin
PÄÄTOIMITTAJALTA - Kun idoli paljastuu petturiksi
ANTTI HEIKKINEN - Menestyskirjailijalla on monta rautaa tulessa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat