Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Urheilu

Jari Tervo kiroili ja julisti dramaattisen päätöksen 6.10. 2016 – Nyt kirjailija avautuu, mistä koko hommassa oli kyse: ”Usko oli mennä”

Lehtikuva

Kirjailija Jari Tervo sai tarpeekseen 6.10. 2016. Nyt riitti, ei enää yhtäkään Huuhkajien eli Suomen miesten jalkapallomaajoukkue ottelua.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Tervon mitta tuli täyteen, kun MM-karsintoja pelannut Suomi onnistui häviämään Islannille tuomarin antamalla lisäajalla 3–2. Tervo julisti päätöksensä Twitterissä.

”Olen katsonut 50 vuotta Suomen jalkapallomaajoukkueen otteluita. Lopetan tähän. Mikään ei koskaan muutu. Perkele.”

Tervon kommentti herätti jo tuoreeltaan kiinnostusta, esimerkiksi entinen huippupelaaja Atik Ismael kommentoi Tervolle.

”Mä oon seurannu melkein 60 vuotta ja uskon Raymond Carveria mukaillen, että onni saapuu odottamatta. Ehkä Qatar?”

Qatariin asti ei tarvinnut odottaa, sillä Suomi varmisti ensimmäisen arvokisapaikkansa, EM-tasoisen, perjantaina. Tervo palaa kohua nostaneeseen ilmoitukseensa tänään Helsingin Sanomissa.

Martin Luther King ammuttiin, ihminen piipahti kuussa, Beatles hajosi, Yhdysvallat ja Neuvostoliitto jakoivat maailmaa keskenään kuin saalista, Lähi-idässä sodittiin, Kekkosen tilalle valittiin Koivisto, Berliinin muuri murtui, Saksat yhdistyivät, Baltian maat itsenäistyivät taas, kännykkä keksittiin, Neuvostoliitto romahti, internet muutti kaiken, me too. Minä vain odotin, mutten yksin.”

”Usko oli mennä, kun olin odottanut viisikymmentä vuotta. Taisi mennäkin. Karvaan tappion jälkeen vannoin, etten enää katsoisi maajoukkueen otteluita. Katsoin kuitenkin. Suomen pallokansa odotti arvokisoihin pääsyä niin kauan, että sinne pääseminen tuntuu jo siellä menestymiseltä. Antaa tuntua. Enää meidän ei tarvitse velloa muinaisissa vastoinkäymisissä.”

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Päätoimittajalta
25.6.2020
Tapaus Mäenpää: Puheet on nyt pidetty, on aika painaa nappia – historia kyllä muistaa, kuinka kansanedustajat perjantaina äänestävät
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE