Kotimaa

”Jarin tulee kantaa vastuunsa, mutta hän tarvitsee tukea” – Huumeiden käytön arkipäiväistyminen huolestuttaa

Lehtikuva / Jussi Nukari
Lehtikuva / Jussi Nukari
Lehtikuva / Jussi Nukari

Eilen uutisoitiin, että laulaja Jari Sillanpään epäillään ajaneen huumausaineen, tarkemmin amfetamiinin, vaikutuksen alaisena.

Irti huumeista -yhdistys on huolissaan siitä, että huumeiden käyttö on muuttunut arkipäiväiseksi. Asenteet ovat muuttuneet. Työssäkäyvät ihmiset käyttävät piristeitä ja lääkkeitä jaksaakseen työssä ja irtautuakseen vapaa-aikana arjesta.

Yhdistyksen toiminnanjohtaja Mirka Vainikka toteaa, että julkkisten huumekäryt tuovat ilmiötä esiin laajemmin.

– Itselläni herää myötätunto. Jarin (Sillanpään) tulee kantaa vastuunsa, mutta hän tarvitsee tukea, Vainikka korostaa.

Huumeiden käyttö koskettaa meitä kaikkia.

Hänen mukaansa moni ei miellä omaa käyttäytymistään huumeiden käytöksi. Käytön vaikutusta toimintakykyyn ei myöskään ajatella.

– Huumeiden käyttö koskettaa meitä kaikkia. Erityistä huolta herättää, että autolla ajaminen huumeiden vaikutuksen alaisena on yhä yleisempää.

Vainikka muistuttaa, että riippuvuus aineille tai lääkkeille voi syntyä helposti. Hänen mielestään myös lääkäreillä on vastuunsa, kun he määräävät riippuvuutta aiheuttavia lääkkeitä.

Irti huumeista -yhdistyksen toiminnanjohtaja painottaa, että riippuvuutta, joka syntyy salakavalasti, voidaan kuitenkin hoitaa.

– Riippuvuuden syntyminen tai tuomiot eivät ole ainoa riski. Jatkuva pyrkimys huippusuorituksiin ei tee hyvää aivoille eikä kropalle. Käytön lopettaminenkaan ei yleensä suju helposti, Mirka Vainikka huomauttaa.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat