Uutiset

Järjestöpäiviltä uusia ideoita vaalikampanjoihin – ”Ollut kunnon tykitystä ja paljon uutta informaatiota”

Jukka-Pekka Flander
Jukka-Pekka Flander
Jukka-Pekka Flander

SDP:n jäseniä, osastoaktiiveja ja eduskuntavaaliehdokkaita kokoontui syyskuun alussa Järjestöpäiville Tampereelle. Päivien keskiössä oli ennen kaikkea valmistautuminen vaalikevääseen ja järjestötoiminnan kehittäminen. Ohjelma koostui niin yhteisistä luennoista kuin työpajoista, joissa päästiin konkreettisesti suunnittelemaan tulevaa kevättä.

Järjestöpäiville saapui myös helsinkiläisiä ehdokkaita keräämään uusia ideoita ja vahvistusta oman vaalikampanjan suunnitteluun sekä oppimaan lisää politiikan sisällöistä.

Ensimmäistä kertaa eduskuntavaaleissa ehdolla oleva Tiina Rytky koki viikonlopusta olleen runsaasti hyötyä:

– Järjestöpäivät ovat olleet kunnon tykitystä ja on tullut paljon uutta informaatiota politiikan sisällöistä, esimerkiksi sote-uudistuksesta. Arvostan paljon, että tällaisia järjestetään, Rytky kommentoi viikonlopun tunnelmia.

Rytky toimii tällä hetkellä Yhteiskuntapoliittisen sosialidemokraattisen yhdistyksen puheenjohtajana ja on ensimmäistä kertaa ehdolla eduskuntavaaleissa.

– Tällainen auttaa paljon valmistautumista vaaleihin ja laajat aiheet ovat osoitus siitä, kuinka laajalla skaalalla sosialidemokraattinen liike toimii, Rytky lisää.

Jonne Juntura on vasta liittynyt puolueeseen ja päätti heti lähteä ehdolle eduskuntavaaleihin. Lääketieteenopiskelija kokee, että erityisesti sote-aiheinen työpaja antoi paljon:

– Ehdottomasti parasta oli lauantain sote-keskustelu, joka veti salin äärimmäistä myöten täyteen. Julkisen palveluiden puolustajana sote-keskustelu on käynyt voimille. Tämän vuoksi oli hienoa löytää itsensä joukosta, joka tuntee samoin. Tämän voimin jaksaa lähteä loppurutistukseen kaatamaan nykyhallituksen soten, iloitsee Juntura.

Tuomas Finne on kerryttänyt vaalikokemusta jo vuoden 2017 kuntavaaleissa ja on nyt ensimmäistä kertaa mukana järjestöpäivillä.

– Työpajat antoivat lyhyessä ajassa paljon inspiraatiota ja nyt tietää mistä lähteä etsimään lisää tietoa, sanoo Työväensivistysliiton Helsingin opintojärjestön toiminnanjohtajana työskentelevä Finne.

Sekä Finne että Rytky pitävät viikonloppuna onnistuneena ja ovat varmoja, että ehdokkaat ovat hyötyneet järjestöpäivistä.

– Hissipuheen keinot menee heti kokeiluun ensi viikon hallituksen kokouksessa, lisää Finne nauraen.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 43 Demokraatti
UUSI DEMOKRAATTI - Poliittinen aikakauslehti
SÄIDEN ARMOILLA - Politiikan tuulet nostavat SDP:tä
MACRON JUPITER - Ranskan Kennedy
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat