Ulkomaat

”Järkevä dialogi ei ole mahdollista tällaisen järkeä vailla olevan ihmisen kanssa”

LEHTIKUVA / AFP PHOTO
LEHTIKUVA / AFP PHOTO
LEHTIKUVA / AFP PHOTO

Pohjois-Korea jatkaa sanasotaa Yhdysvaltain kanssa valtiollisen uutistoimistonsa kautta. Pohjois-Korea soimaa Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpia järjen puutteesta. Pohjois-Korean äänitorvena toimivan KCNA-uutistoimiston mukaan Trumpiin ”toimii vain voimankäyttö”.

– Järkevä dialogi ei ole mahdollista tällaisen järkeä vailla olevan ihmisen kanssa ja vain kova voimankäyttö toimii hänen kanssaan, Pohjois-Korean armeijan kenraali Kim Rak Gyom sanoi KCNA:n mukaan.

Yhdysvallat ja Pohjois-Korea ovat uhitelleet ydinaseillaan. Trump tviittasi aiemmin, että Yhdysvaltojen ydinaseet ovat nyt voimakkaampia kuin koskaan. Trump uhkasi toissapäivänä Pohjois-Koreaa ”tulella ja raivolla”, jos se jatkaa Yhdysvaltojen uhkailua. Pohjois-Korea ilmoitti puolestaan harkitsevansa iskuja Yhdysvaltain Guamissa sijaitsevien sotilaskohteiden lähelle.

CNN: Havaijilla varaudutaan jo mahdolliseen Pohjois-Korean ydiniskuun

Havaiji varautuu ensimmäisenä Yhdysvaltain osavaltiona mahdolliseen Pohjois-Korean ydiniskuun, uutisoi CNN.
Osavaltiossa on valmisteltu uutta varautumissuunnitelmaa jo noin seitsemän kuukautta, eli jo ennen Pohjois-Korean ja Yhdysvaltain ydinaseita koskevan sananvaihdon kärjistymistä tällä viikolla. Kyse on viranomaisten mukaan varotoimesta.

Havaijin puolustusviranomaisten arvion mukaan osavaltiolle jäisi noin 20 minuuttia aikaa varautua, jos Pohjois-Korea laukaisisi Havaijia kohti mannertenvälisen ydinohjuksen.

Havaijilla pohditaan nyt muun muassa tapoja varoittaa alueen 1,4 miljoonaa asukasta mahdollisesta ydiniskusta. Hälytyssireenijärjestelmää on määrä testata marraskuussa. Vastaavaa testiä ei ole tehty alueella sitten 1980-luvun.
Lisäksi havaijilaisia muun muassa ohjeistetaan parhaista toimintatavoista mahdollisen iskun sattuessa.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat