Politiikka

Järkyttävä onnettomuus Raaseporissa: ”On surullista, että asioita korjataan, vasta kun jotain todella traagista tapahtuu”

Lehtikuva / Jussi Nukari
Lehtikuva / Jussi Nukari
Lehtikuva / Jussi Nukari

Sininen eduskuntaryhmä vaatii, että vilkkaimmin liikennöidyt, vartioimattomat tasoristeykset muutetaan turvallisiksemmiksi mahdollisimman pian.

”On surullista, että asioita korjataan, vasta kun jotain todella traagista tapahtuu, kuten ihmishenkiä vaatinut tasoristeysonnettomuus Raaseporissa. Tilanne ei muutu surkuttelemalla”, sanoo liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtaja Ari Jalonen (sin).

Suomessa on arviolta 2000 valvomatonta tasoristeystä.

”Jotta raideliikenne on tulevaisuudessa mahdollisimman sujuvaa ja häiriötöntä, tasoristeysten täytyy olla vartioituja. Junat joutuvat alentamaan ajonopeuttaan jokaisen tasoristeyksen kohdalla. Luotettavan ja nopean raideliikenteen kannalta eritasoristeyksien rakentamista tulee edistää. Eritasoristeys on aina turvallisempi kuin valvottu tasoristeys, valvomattomasta puhumattakaan.”

Jalonen viittaa tiedotteessaan puolustusministeri Jussi Niinistön (sin.) sanoihin: Kymmenien miljoonien investointi on pieni raha, jos sillä voidaan säästää ihmisten elämä ja terveys.”

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat