Politiikka

Jatkaako Rinne puheenjohtajana?: Puoluevaltuutettu: ”Se on minulle ihan itsestään selvää”

Johannes Ijäs
Johannes Ijäs
Johannes Ijäs

Hyvinkään kaupungintalolla eletään tällä hetkellä kihelmöivän jännittävissä tunnelmissa. Puoluevaltuuston kokous alkaa kello 12 ja Antti Rinteen odotetaan ilmoittavan jatkoaikeistaan SDP:n puheenjohtajana.

Rinteen ilmoitusta odotaan melko pian puolen päivän jälkeen.

Demokraatti jututti aivan kokouksen alla paria puoluevaltuutettua. Kummatkin ilmoittautuivat Rinteen tukijoiksi.

Pirkanmaalainen puoluevaltuutettu Sari Pulla-Savolainen uskoo, että Rinne lähtee tavoittelemaan ensi helmikuun puoluekokouksessa kolmen vuoden jatkoa.

– Se on minulle ihan itsestään selvää, että lähtee, ei ole sanan sijaa siinä. Luotan Rinteen Anttiin ihan täysillä, olen ollut 100-prosenttisesti Antin takana ja nyt olen yli sataprosenttisesti, hän sanoo.

Pulla-Savolaisen kanssa jutteli niin ikään puoluevaltuuston jäsen, kansanedustaja Ilmari Nurminen.

Hänkin paljasti olevansa Rinteen tukija ja toivovansa, että Rinne jatkaa puheenjohtajana.

– Rinne on hoitanut työtään hyvin, Nurminen sanoo.

Iso kysymys on myös, saako Rinne haastajia.

– Tietenkin vaali on aina tervetullut, jos tulee ja nyt on ollut paljon mediassa keskustelua, että vaali saattaa tulla. Varmaan (Rinteen) ilmoituksen jälkeen aika pian tiedetään, mutta edelleen painotan sitä, että en näe syytä, minkä takia meidän pitäisi vaihtaa puolueen puheenjohtajaa, Nurminen kokee.

Potentiaalisina Rinteen haastajina julkisuudessa on mainittu ainakin Antti Lindtman, Tuula Haatainen, Susanna Huovinen, Timo Harakka, Tytti Tuppurainen, Sirpa Paatero sekä Sanna Marin.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat