Kotimaa

Jättiyllätys: Bruce Oreck aikoo ostaa Helsingistä Konepaja-kompleksin, jonka omistaa nykyään VR

Timo Sparf
Timo Sparf

Yhdysvaltojen entinen Suomen-suurlähettiläs Bruce J. Oreck aikoo ostaa Konepajan kiinteistön Helsingin Vallilassa, kertoo kiinteistön kehittämistä ajava Konepaja-liike Facebookissa.

Liike kutsuu naapuruston tapaamiseen Vallilan Konepajan tulevaisuudesta torstaina 16.11.

”On aika antaa Konepajan kukoistaa – antaa sen olla täynnä kauneutta ja muotoilua, rakkaudella tehtyä ruokaa ja tuotteita, jotka heijastavat käsityötaitoja. Luovuuden ja hauskuuden koti. Sija paikallisille pienyrityksille ja kansainvälisille ideoille.”

”Konepajan on aika olla lähiympäristön ydin. Ei ainoastaan paikka missä syödä tai tehdä ostoksia, vaan myös paikka jossa voi oppia ja kokea uutta”, kutsussa maalaillaan.

Konepaja-liike kertoo, että yksityiskohtaisten neuvottelujen loppuunsaattamisen jälkeen Oreck aikoo ostaa Helsingin Vallilassa sijaitsevan, VR:n nykyisessä omistuksessa olevan Konepaja-kompleksin, joka muodostuu kokoonpano-, maalaamo- sekä sähköjunarakennuksesta.

Helsingin Sanomat kertoo tänään, että runsaat 12 000 henkilöä allekirjoitti kesäkuussa 2016 vetoomuksen, jotta Konepaja säilytettäisiin tapahtuma- ja kirpputoripaikkana. Tuolloin kiinteistön omistaja VR kaavaili Konepajalle saksalaista rautakauppaketju Bauhausia.

Oreck toimi Yhdysvaltain Suomen-suurlähettiläänä syksystä 2009 heinäkuuhun 2015, minkä jälkeen hän on opettanut Aalto-yliopistossa.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 46 Demokraatti
NYT LOPPUI JUOMINEN - Aiemmin nuoret ryyppäsivät Islannin kansallispäivänäkin
PÄÄTOIMITTAJALTA - Kun idoli paljastuu petturiksi
ANTTI HEIKKINEN - Menestyskirjailijalla on monta rautaa tulessa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat