Kotimaa

Jättiyllätys liikenteestä: lumimyräkkä ei yllättänyt autoilijoita

Lehtikuva
Lehtikuva
Lehtikuva

Aamun huono ajokeli on päivän mittaan parantunut, vaikka hajanaisia lumisateita tulee edelleen maan etelä- ja keskiosissa. Liikenneviraston mukaan autoilijat osasivat hyvin varautua säähän, joten aamusta selvittiin ilman suuria onnettomuuksia.

Ilmatieteen laitoksen päivystävän meteorologin Ilona Langin mukaan eniten lunta saadaan tänään Itä-Suomeen. Parhaimmillaan lunta voi kertyä jopa kymmenkunta senttiä. Maan pohjoisosissa sen sijaan on verrattain poutaista.

Huomenna sateet vähenevät, ja sää on poutaista iltaan saakka. Etelä-Suomessa lämpötila on nollan tuntumassa, mutta Lapissa värjötellään yötä kohti mentäessä jopa 20 asteen pakkasessa.

– Myöhään keskiviikkona tai oikeastaan vasta torstain puolella tuuli sitten yltyy ja voi läntisillä merialueilla puhkua ihan myrskylukemissa. Maalla ei ihan myrskyyn päästä, mutta hyvinkin tuollaiset 17–18 metriä sekunnissa saattaa olla tuulen nopeus, Lang selvittää.

Pohjoiseen on luvassa lisää lunta, parhaimmillaan jopa yli 15 senttiä. Lunta Lapissa piisaakin jo monin paikoin, eniten Kittilässä, missä sitä on 59 senttiä.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat