Ulkomaat

Jemenin hallitus väläytti sodan jatkamista, jos kapinalliset eivät jätä tärkeää satamakaupunkia

Lehtikuva
Lehtikuva
Lehtikuva

Jemenin hallituksen mukaan sodan jatkaminen Jemenissä on edelleen vaihtoehto, jos kapinalliset eivät suostu vetäytymään Hodeidan satamakaupungista.

– Olemme nyt neuvotteluissa vastataksemme kansainvälisen yhteisön, YK:n ja YK:n lähettilään pyyntöihin. Pyrimme edelleen rauhaan. Mutta jos kapinalliset eivät suostu yhteistyöhön, meillä on monia vaihtoehtoja, mukaan lukien sotilaallinen valmius. Ja me olemme valmiina, sanoi maatalousministeri Othman al-Mujalli.

Hallitus kertoi tavoittelevansa myös maan pääkaupungin Sanaan lentokentän avaamista. Kenttä on tällä hetkellä kapinallisten valvonnassa. Ennen neuvottelujen alkua huthikapinalliset uhkasivat sulkea lentokentän YK:n lentokoneilta, jos sitä ei avata neuvottelujen aikana.

– Jokaisella Jemenin kansalaisella tulisi olla oikeus päästä mihin tahansa maailman maahan Sanaan välityksellä. Mutta pohdimme edelleen, kuka valvoo lentokenttää, kertoi puolestaan Jemenin presidentin neuvonantajiin kuuluva Abdulaziz Jabari.

Hallitus ja kapinalliset käyvät parhaillaan rauhanneuvotteluja Ruotsissa. Suurta läpimurtoa ei odoteta, vaan tavoitteena on rakentaa luottamusta vuodesta 2015 sotineiden vihollisten välille.

YK on kuvannut Jemenin sodan aiheuttamaa humanitaarista kriisiä maailman pahimmaksi. Konfliktissa on kuollut 10 000 ihmistä ja 14 miljoonaa ihmistä näkee nälkää.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 12 Demokraatti
DIILI - Suomi panee hävittäjiin miljardeja, mutta miksi?
ON THE ROAD - Keski-Suomen kautta Brysseliin?
PILLERI - Huume muuttuu lääkkeeksi
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


DEMOKRAATTI

Vastaa Demokraatin verkon lukijakyselyyn!
20.5.2019

Luetuimmat


Uusimmat