Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Kotimaa

Jengien reviirikiistoihin liittyneestä ampumistapauksesta tuomiot

Lehtikuva

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus on tuominnut neljä miestä yli neljän vuoden vankeusrangaistuksiin The Chosen Ones -jengin (TCO) ja Cannonballin reviirikiistoihin liittyvässä ampumistapauksessa. Kyse oli viime elokuussa Joensuun Raatekankaalla tapahtuneesta aseellisesta yhteenotosta TCO:n kerhotilan luona.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Tilanne syntyi, kun Cannonballin (CMC) jäsenet tulivat jengiliiveihin pukeutuneina ja aseistautuneina TCO:n kerhotilalle. Oikeuden mukaan sisällä olleet TCO:n ja Moraine MC Tampere -jengin jäsenet tiesivät odottaa heitä aiemman ampumisen takia ja olivat varautuneet kohtaamiseen pistoolilla, haulikolla, revolverilla ja jalkajousella sekä laittamalla teräslevyn yläkerran ikkunaan.

Oikeuden mukaan ampumisen taustalla oli Helvetin enkeleitä lähellä olevan TCO:n ja Cannonballin välillä pitkään jatkunut riita. Molempia osapuolia syytettiin asiassa murhan yrityksistä, mutta oikeus katsoi TCO:n ja Morainen jäsenten syyllistyneen asiassa tapon yrityksiin ja cannonballilaisten vaaran aiheuttamiseen.

Oikeuden mukaan TCO:n kerhotilalla olleet miehet ampuivat pihalle saapuneita cannonballilaisia kohti useita kertoja haulikolla ja pistoolilla. Yksi cannonballilaisista sai ampumisessa osuman jalkaan.

–  Pistoolin laukausten linja on ollut suoraan kohti pihamaalla oleskelevia CMC:n jäseniä, jotka ovat olleet yläkerrasta katsottuna selvästi havaittavissa ja ainoastaan muutamien metrien päässä ampumapaikasta, tuomiossa sanotaan.

Oikeus katsoi kaikkien neljän toimineen tilanteessa yhteisymmärryksessä ja rikoskumppaneina. Merkitystä ei oikeuden mukaan ollut, kuka tai ketkä olivat ampuneet haulikolla ja pistoolilla.

Neljän vuoden ja yhden kuukauden vankeusrangaistuksiin tuomittiin TCO:n jäsenet Miika Matti Ensio Anttonen 30 ja Mika Jouni Juhani Ilvonen 47, sekä Morainen jäsenet Markku Tapani Leipävuori, 30, ja Hannu Heikki Juhani Myllykangas, 36.

Kaikki neljä kiistivät syytteen. Anttonen, Leipävuori ja Myllykangas kiistivät olleensa ampumisen aikaan kerhotilalla.

Oikeuden mukaan myös Cannonballin jäsenet ampuivat kerhotilan pihalla laukauksia. Yksi jäsen ampui kerhotilan ikkunoihin, mutta kahden muun osalta ei ollut näyttöä, että laukaukset olisivat kohdistuneet rakennukseen päin. Oikeus katsoi, ettei cannonballilaisten tarkoituksena ollut osua sisällä olleisiin TCO:n jäseniin, ja tuomitsi kolmikon noin kahden vuoden vankeusrangaistuksiin muun muassa vaaran aiheuttamisesta.

Ampumista edelsi toinen ampuminen. Reilua kahta viikkoa aiemmin tuomituista cannonballilaisista kaksi oli mennyt yöllä TCO:n kerhotilan pihaan, missä rakennusta päin oli ammuttu yksi laukaus. Laukauksen ampunut mies tuomittiin asiassa varomattomasta käsittelystä.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Heikki Sihto

Politiikka
14.4.2021
Paavo Lipponen lataa kokoomuksesta Demokraatille: ”Kuin joukko peräkammarin poikia, peesaa perussuomalaisia, ajaa halpaa populismia”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE