Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Kotimaa

Jenni Haukio WSOY:n yhteiskuntasuhteista vastaavaksi johtajaksi

LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Tohtori Jenni Haukio on valittu kustantamo WSOY:n yhteiskuntasuhteista vastaavaksi johtajaksi, WSOY kertoo. Haukio aloittaa tehtävässään elokuussa.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Haukio kertoo kustantamon tiedotteessa, että hänen kokemuksensa kirjallisuudesta ja yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta ovat hyödyksi uudessa työnkuvassaan.

-  Kirjallisuudella on yhteiskunnassamme merkittävä rooli, jota haluan olla tekemässä näkyvämmäksi ja vaikuttavammaksi, Haukio kertoo tiedotteessa.

-  On todella innostavaa liittyä sekä perinteikkään että edistyksellisen Werner Söderström Osakeyhtiön organisaatioon tehtävässä, jossa aiemman työurani kokemuspohja niin kirjallisuuden kuin myös yhteiskunnallisen vaikuttamisen toimialueilta ovat hyödyksi.

Haukion vastuulla ovat WSOY:n yhteiskunnalliset hankkeet. WSOY:n mukaan Haukio saa myös näkyvän roolin kustantamon edustajana erilaisissa kirjallisuustapahtumissa. Tehtävään liittyy myös useita luottamustoimia, tiedotteessa kerrotaan.

Kirjallisuudella on yhteiskunnassamme merkittävä rooli, jota haluan olla tekemässä näkyvämmäksi ja vaikuttavammaksi.

HAUKIO toimi Turun kirjamessujen ohjelmapäällikkönä vuodet 2012-2022. Tätä ennen Haukio työskenteli kokoomuksen viestintäpäällikkönä mutta jätti työn vuonna 2012, kun hänen puolisonsa Sauli Niinistö valittiin presidentiksi.

Valtiotieteen tohtoriksi Haukio väitteli syksyllä 2022. Hänen väitöstutkimuksensa käsitteli puolueiden digitaalista vaalikampanjointia.

Kirjailijaurallaan Haukio on julkaissut muun muassa runokokoelmia ja muistelmateoksen. Haukion muistelmateos Sinun tähtesi täällä – Vuodet tasavallan presidentin puolisona oli yksi viime vuoden lainatuimpia kirjoja.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE