Politiikka

Jesse Jääskeläinen demariopiskelijoiden puheenjohtajaksi

Sonk
Demariopiskelijoiden uusi puheenjohtaja on jyväskyläläläinen Jesse Jääskeläinen.
Sonk
Demariopiskelijoiden uusi puheenjohtaja on jyväskyläläläinen Jesse Jääskeläinen.
Sonk
Demariopiskelijoiden uusi puheenjohtaja on jyväskyläläläinen Jesse Jääskeläinen.

Sosialidemokraattiset Opiskelijat – SONK ry:n 47. liittokokous valitsi tänään sunnuntaina 13.11. puheenjohtajakseen Jesse Jääskeläisen Jyväskylästä. Jesse on 24-vuotias valtio-opin ja puheviestinnän opiskelija Keski-Suomesta. Jääskeläinen valittiin tehtävään yksimielisesti.

– Lähdemme tekemään SONKista maan johtavaa poliittista opiskelijaliikettä. Tämän tavoitteen saavuttamiseksi on SONKin viestiä kirkastettava ja politiikkaa painotettava opiskelija- ja tiedepolitiikkaan. Se tarkoittaa aktiivista otetta sekä valtakunnallisena että paikallisena keskustelijana. Ennen muuta se tarkoittaa, että menestymme järjestönä, yhdessä, tulevina vuosina, Jesse painottaa.

– Suomalainen korkeakoulutus on kovien ristipaineiden ja leikkausten alla. Nyt jos koskaan on tilausta sosialidemokraattiselle vaihtoehdolle. Tarvitsemme ennakkoluulottomia avauksia ja visioita vastineeksi oikeiston vaihtoehdottomalle leikkausmantralle. On puhuttava suoraan ja konkreettisesti opiskelijan arjesta, toimeentulosta, tasa-arvoisista mahdollisuuksista, opintojen mutkattomasta edistämisestä sekä vapaudesta tutkia ja oivaltaa. Tähän suuntaan SONK ottaa seuraavat askeleensa, toteaa Jääskeläinen.

Varapuheenjohtajaksi ehdolla olivat Mikko Kymäläinen 23-vuotias talous- ja sosiaalihistorian opiskelija, ja Jemi Heinilä, 22-vuotias kulttuurituotannon opiskelija. Heistä Mikko Kymäläinen valittiin 1. varapuheenjohtajaksi ja Jemi Heinilä 2. varapuheenjohtajaksi.

Puheenjohtajiston lisäksi liitolle valittiin uusi liittohallitus. Liittohallituksen varsinaisiksi jäseniksi valittiin Wille Jäntti, Ida Piltonen, Emmi Lainpelto, Ursula Korpijärvi, Miina-Anniina Heiskanen, Erik Immonen. Varajäseniksi valittiin Marjukka Mattila, Eetu Kinnunen, Eveliina Kunttu ja Miika Kemppainen.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat