Nyheter

JHL går med i FFC:s politiska manifestation – anser att aktiveringsmodellen förödmjukar de arbetslösa

Jari Soini
JHL:s ordförande Päivi Niemi-Laine.
Jari Soini
JHL:s ordförande Päivi Niemi-Laine.
Jari Soini
JHL:s ordförande Päivi Niemi-Laine.
Förbundet för den offentliga sektorn och välfärdsområdena JHL:s styrelse beslöt på torsdagen att förbundet deltar i FFC:s politiska manifestation En röst åt de arbetslösa den 2 februari.

Förbundet uppmanar alla JHL:s medlemmar att från och med klockan 11 den 2 februari samla sig i stora skaror till manifestationen på Senatstorget i Helsingfors för att kräva att regeringen återkallar sitt beslut om aktiveringsmodellen och lägger ned beredningen av aktiveringsmodellens andra skede.

– Vi måste klart uttrycka vår åsikt om modellen för regeringen. Aktiveringsmodellen förödmjukar de arbetslösa och måste återkallas och det måste inledas en ny diskussion om arbetslöshetsskyddet mellan arbetstagarförbunden, arbetsgivarna och staten, säger JHL:s ordförande Päivi Niemi-Laine.

JHL:s styrelse beslutade också att meddela sitt beslut till arbetsgivarorganisationerna och riksförlikningsmannen, trots att det inte krävs i lagstiftningen eller i avtal.

– Avsikten med att meddela om det här på förhand är att trygga JHL:arnas rätt att delta i manifestationen så att de inte behöver frukta konsekvenserna, fortsätter Niemi-Laine.

Manifestationen är politisk och den är inte riktad mot arbetsgivarna eller kollektivavtalen.

Delningar

Dela denna artikel

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Följ oss:
Mer om ämnet:

Kommentarer

Mest lästa


Senast