Kotimaa

JHL sanoo ”kyllä” sopimukselle

Kari Hulkko
Kari Hulkko
Kari Hulkko

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL hyväksyy osaltaan työmarkkinajärjestöjen neuvotteleman sopimuksen. Hallituksen päätös oli yksimielinen.

JHL:n puheenjohtajan Jarkko Elorannan mukaan päätös yhteiskuntasopimuksen hyväksymisestä oli erittäin raskas ja kokous venyi nelituntiseksi.

– Kolmen vuoden määräaikaista lomarahojen leikkausta on vaikea hyväksyä ja sitä on vaikea perustella, Eloranta sanoo.

Hän kritisoi myös päätöstä työn sivukulujen siirtämisestä palkansaajien maksettaviksi, koska sillä ei välttämättä saada aikaan työllisyyttä ja talouskasvua.

Eloranta ei halua ennakoida SAK:n hallituksen maanantaista päätöstä.

– Ei siitä nyt kovin monta liittoa voi tietenkään ulkona olla. Totta kai se on selvää, että isot liitot ja isot sektorit pitää olla mukana, jotta kannattaa lähteä eteenpäin.

Sen sijaan Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL ei hyväksy työmarkkinajärjestöjen neuvottelemaa yhteiskuntasopimusta. SEL:n liittohallitus päätti asiasta yksimielisesti.

Ammattiliitto kertoo, ettei se voi hyväksyä työajan palkatonta pidentämistä kolmella päivällä. Työajan pidentäminen ei sen mukaan ole oikeudenmukaista työssä olevien eikä työttömien kannalta.

SEL ja JHL olivat ensimmäisiä SAK:n liittoja, jotka ovat käsitelleet suhtautumistaan keskusjärjestöjen neuvotteluratkaisuun. SAK:n hallitus päättää keskusjärjestön kannan maanantaina.

 

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat