Politiikka

Jo kolmas lakkovaroitus – kohteena muun muassa Attendo ja Mehiläinen

Lehtikuva
Lehtikuva
Lehtikuva

Palkansaajajärjestöt ovat antaneet uuden lakkovaroituksen yksityiselle sosiaalipalvelualalle. Lakko alkaisi 26. maaliskuuta ja päättyisi maaliskuun 28. päivänä.

Lakkovaroituksen takana ovat palkansaajajärjestöt ERTO, JHL, Jyty, Pardia, Suomen Terveydenhoitajaliitto, SuPer, Talentia ja Tehy. Järjestöjen mukaan työnantajapuoli ei ole tullut vastaan kiistakysymyksissä, jotka liittyvät etenkin palkkoihin ja nollatuntisopimuksiin.

Kyse on jo kolmannesta lakkovaroituksesta yksityisellä sosiaalipalvelualalla. Uusi lakkovaroitus koskee suuria alan yrityksiä Attendoa, Mehiläistä, Esperiä, Pihlajalinnaa, Vetreaa, Helsingin diakonissalaitoksen hoivaa, Helsingin diakonissalaitoksen säätiötä ja Invalidiliiton asumispalveluja kaikissa toimipisteissä yhtä aikaa.

Palkansaajajärjestöt arvioivat, että yksityisen sosiaalipalvelualan palkat ovat joidenkin ammattiryhmien osalta jääneet jopa 15 prosenttia jälkeen palkoista kunta-alalla. Myös esimerkiksi lomat ovat yksityisellä sosiaalipalvelualalla heikommat kuin kuntasektorilla.

Järjestöjen mukaan yksityisellä sosiaalipalvelualalla toimivat yritykset saavat siten perusteetonta kilpailuetua työntekijöiden kustannuksella.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat