Ulkomaat

Jo satoja tuhansia muslimeja paennut – USA:n ulkoministeri vetosi Myanmarin armeijan johtoon

Lehtikuva
Lehtikuva
Lehtikuva

Yhdysvaltain ulkoministeri Rex Tillerson on pyytänyt Myanmarin armeijan johtajaa Min Aung Hlaingia auttamaan väkivaltaisuuksien lopettamisessa Rakhinen osavaltiossa Myanmarissa. Väkivaltaisuuksien tieltä Rakhinesta on paennut jo satoja tuhansia rohingya-muslimeita.

Ulkoministeriön tiedottajan mukaan Tillerson ilmaisi puhelussaan armeijan johtajalle huolensa humanitaarisesta kriisistä ja raportoiduista julmuuksista. Tiedottajan mukaan Tillerson pyysi Myanmarin turvallisuusjoukkoja tukemaan hallitusta ja lopettamaan väkivallan Rakhinessa. Ulkoministeri lisäksi vaati turvallisuusjoukkoja sallimaan rohingya-muslimien turvallisen paluun kotiin.

Aiemmin tällä viikolla kerrottiin, että Yhdysvallat lopettaa sotilaallisen avunannon Myanmarin joukoille ja sotilasjohdolle, jotka ovat osallistuneet väkivaltaan rohingya-vähemmistöä kohtaan. Asiasta tiedotti maan ulkoministeriö myöhään maanantaina paikallista aikaa.

Lisäksi Yhdysvallat lopettaa viisumien myöntämisen Myanmarin sotilasjohdolle ja harkitsee muita talouspakotteita ihmisille, jotka ovat vastuussa väkivaltaisuuksista.

Yhdysvallat oli jo aiemmin asettanut Myanmarin asevientikieltoon ja rajoittanut yhteistyötään maan armeijan kanssa.

YK on arvioinut, että Myanmarin Rakhinen osavaltiossa on käynnissä etninen puhdistus. Tillerson sanoi viime viikolla pitävänsä Myanmarin sotilasjohtoa vastuullisena rohingya-vähemmistön pakolaiskriisistä.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat