Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Ulkomaat

Joe Biden saa Yhdysvaltain presidentin virallisen Twitter-tilin

LEHTIKUVA / Getty Images / AFP Drew Angerer

Sosiaalisen median palvelu Twitter antaa Joe Bidenille käyttöoikeuden Yhdysvaltain presidentin viralliselle Twitter-tilille sen jälkeen, kun hän on vannonut virkavalansa tammikuussa.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Twitter sanoo luovuttavansa tilin, vaikka istuva presidentti Donald Trump ei olisi myöntänyt vaalitappiotaan. Myös muut Valkoiseen taloon liittyvät tilit luovutetaan Bidenin tiimille, esimerkiksi ensimmäisen naisen käyttämä tili.

Trump käyttää Twitteriä erittäin aktiivisesti, ja hänen on joskus syytetty hallitsevan ja tekevän poliittisia linjauksiaan Twitterissä.
Hän käyttää kuitenkin presidentin virallista Twitter-tiliä enemmän omaa henkilökohtaista tiliään, jolla on lähes 89 miljoonaa seuraajaa. Trump on käyttänyt Valkoisen talon tiliä lähinnä henkilökohtaisen tilinsä tviittien uudelleenjakamiseen.

Valkoisen talon virallista tiliä seuraa myös huomattavasti vähemmän ihmisiä, 33 miljoonaa.

Twitter alkanut merkitä Trumpin tviittejä

Viime aikoina Trumpin Twitterin-käyttö on kuitenkin takunnut, sillä palvelu on alkanut merkitä Trumpin tviittejä varoituksella siitä, että ne voivat sisältää virheellisiä väitteitä.

Syyniin ovat päätyneet esimerkiksi Trumpin tviitit Yhdysvaltain presidentinvaalien tuloksesta. Trump on tviittaillut toistuvasti väitteitä, joiden mukaan marraskuun alussa järjestetyt vaalit olisivat olleet vilpilliset, vaikka mitään todisteita asiasta ei ole löydetty. Lukuisat Yhdysvaltojen vaaliviranomaiset ovat kertoneet, että vilppiä ei ole havaittu.

Tuleva presidentti Biden käyttää Twitteriä huomattavasti vähemmän. Hän on jakanut vain 7 000 tviittiä, kun Trump taas on jakanut niitä noin 58 000.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Pääkirjoitukset
3.12.2020
Perussuomalaiset tukee linjallaan Unkarin ja Puolan räikeyksiä
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE