Kotimaa

Joensuuhun esitetään punaisten muistomerkkiä – Karjalainen: Aloitteen takana valtuutettuja neljästä ryhmästä

Joensuun kaupunki
Joensuun kaupunki
Joensuun kaupunki

Neljän puolueen edustajat ovat jättäneet Joensuussa valtuustoaloitteen sisällissodan punaisenkin puolen historian huomioimisesta. Esityksessä Joensuun Vapaudenpuistoon kaavaillaan punaisten muistomerkkiä, Karjalainen kertoo.

Lehden mukaan aloitteen taustalla oli vasemmiston valtuustoryhmä, osa sosiaalidemokraateista, perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja Marjatta Räty ja vihreiden Krista Mikkonen. Aloitteen allekirjoitti kaikkiaan 15 valtuutettua.

Aloitteessa esitetään, että Joensuun Vapaudenpuistoon sijoitettaisiin myös punaisten historian huomioiva muistomerkki. Tällä hetkellä puistossa on jo valkoisen puolen historiaa muistava Vapaudenpatsas.

Lehti kertoo myös, että mikäli vapautta ei haluta nähdä molempien osapuolien yhteisenä tavoitteena, mikä näkyisi kahtena muistomerkkinä, esitetään puiston nimeämistä uudelleen sisällissodan molempia osapuolia kunnioittavasti.

Joensuun kaupungintaloa vastapäätä oleva Vapaudenpatsas pystytettiin vuonna 1923. Puiston nimi oli puolestaan 1920-luvun vaihteeseen saakka Nelikulmapuisto.

Vapaudenpuistoon on tulossa peruskorjaus, Karjalaisen artikkelista selviää. Puistosuunnitelmissa Vapaudenpatsas on säilyttämässä nykyisen sijaintinsa puiston keskellä.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat