Joensuulaiset päättäväisinä: ”Emme halua sivistyneeseen yhteiskuntaamme ääriliikkeiden katupartiointia”

Lehtikuva
Soldiers of Odinin järjestämä katupartiointi epäilyttää monia.
Lehtikuva
Soldiers of Odinin järjestämä katupartiointi epäilyttää monia.
Lehtikuva
Soldiers of Odinin järjestämä katupartiointi epäilyttää monia.

Joensuun kaupunki sekä joukko muita joensuulaisia organisaatioita korostavat perjantaina julkaisemassaan kannanotossaan Joensuun olevan monikulttuurinen ja kansainvälinen kaupunki.

– Me allekirjoittaneet tahot olemme seuranneet huolestuneina uutisointia ”valkoista Suomea puolustavan” järjestön katupartioinnista Joensuussa. Uutiset nostavat ikävällä tavalla esille Joensuun 1990-luvun tapahtumat, jotka jättivät jälkensä kaupunkiin, kaupunkilaisiin ja kaupungin maineeseen. Emme halua saman toistuvan, kannanotossa linjataan.

Viihtyisän ja elinvoimaisen kaupungin peruspilareita ovat allekirjoittajien mukaan avoimuus, tasa-arvoisuus ja kaikkia kunnioittava ilmapiiri.

– Jokaisella kansalaisella on oikeus kokoontua ja kulkea kaupungilla, mutta emme halua demokraattiseen ja sivistyneeseen yhteiskuntaamme ääriliikkeiden katupartiointia, kannanotossa sanotaan.

Kannanotossa muistutetaan, että Joensuu vapaaksi pelosta -vetoomuksen on allekirjoittanut jo liki kolme tuhatta ihmistä.

Kannanoton ovat allekirjoittaneet:
Joensuun kaupunki
Pohjois-Karjalan maakuntaliitto
Joensuun ev.lut. seurakuntayhtymä
Pohjois-Karjalan sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymä
Itä-Suomen yliopisto
Karelia-ammattikorkeakoulu
Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Joensuun seudun kehittämisyhtiö JOSEK Oy

Katupartioille kirjava vastaanotto

Katupartiointia on kommentoitu viime päivinä mediassa ahkerasti. Sisäministeri Petteri Orpo (kok.) sanoi eilen, että katupartioissa on ääriajattelun piirteitä, eikä se edistä turvallisuutta. Oikeusministeri Jari Lindström (ps.) sanoi tänään Ylen Ykkösaamussa, ettei pidä katupartiointia ongelmallisena.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat