Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Kotimaa

John Nurmisen Säätiön hallituksen puheenjohtaja Juha Nurminen: ”En arvosta rahaa, joka on yrittämättä tai spekuloiden ansaittu”

Jari Soini
Juha Nurminen haluaisi tulevaisuudessa käyttää yhä enemmän aikaa sukeltamiseen ja veden alaiseen valokuvaukseen.

John Nurmisen Säätiön hallituksen puheenjohtaja Juha Nurmisesta on uskomatonta, että hyväosaiset piilottavat ylijäävää rahaansa, kun sitä voisi käyttää yhteiseen hyvään.

Virpi Kirves-Torvinen

– Itse olen perheyrittäjä. En arvosta rahaa, joka on yrittämättä tai spekuloiden ansaittu, hän sanoo.

Nurminen on lahjoittanut mielellään Itämeren suojeluun. Hänestä yritysten vastuunkanto on ainakin Suomessa pääsääntöisesti parantunut.

– Miten se konkretisoituu ja millaisia sivuvaikutuksia sillä on, on eri asia. On myös pinnallista vastuunkantoa, joka ei kohdistu oikeisiin asioihin, hän arvioi.

Nurminen hankki Itämeren suojeluun tukijoita, jotka eivät tulleet ensimmäisenä mieleen. Tätä ajatusta voisi käyttää myös Suomen talouden kohentamisessa.

– On tärkeää luoda outoja yhdistelmiä, jotka eivät luonnostaan kohtaa, hän tähdentää.

Haasteena on ollut, miten saada päättäjät ja mahdolliset lahjoittajat ymmärtämään, mikä on mittakaavaltaan merkittävää suojelua ja mikä tarpeetonta. Maatalouden ympäristötuet eivät juuri hyödytä, koska niitä ei ole kohdennettu oikein.

Nurmisen mukaan esimerkiksi kipsi on jo osoittautunut lupaavaksi keinoksi vesiensuojelussa. Hän uskoo, että Saaristomeren vedenlaatua pystyttäisiin parantamaan huomattavasti juuri peltojen kipsikäsittelyllä ja se kaipaisi rahoitusta.

Lue lisää 14.4. Demokraatista Juha Nurmisen ajatuksista.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE