Ulkomaat

Joi pienestä ruskeasta pullosta – Kroatian tv: Sotarikoksista syytetty ex-kenraali kuoli sairaalassa

Lehtikuva
Lehtikuva
Lehtikuva

Haagin sotarikostuomioistuimessa ilmeisesti myrkkyä ottanut entinen Bosnian kroaattikenraali on kuollut sairaalassa, kertoo kroatialainen uutistoimisto HINA lähteisiinsä perustuen.

Oikeussali on nyt julistettu rikospaikaksi, ja Hollannin poliisi on aloittanut tapauksen tutkinnan. Muiden tapausten valitusten käsittely jatkui vähän välikohtauksen jälkeen toisessa oikeussalissa. Rikospaikaksi julistamisesta kertonut tuomari ei kommentoinut aikaisempia tapahtumia, mutta sanoi, että poliisi aloitti tutkinnan hänen pyynnöstään.

Entisen Jugoslavian sotarikostuomioistuimen istunto keskeytyi, kun tuomiostaan valittanut 72-vuotias Slobodan Praljak näytti ottaneen myrkkyä.

Praljak joi pienestä ruskeasta pullosta vain hetki sen jälkeen, kun tuomarit olivat pitäneet voimassa hänen 20 vuoden tuomionsa.

– Praljak ei ole rikollinen. Torjun tuomionne, Praljak huusi valituksen hylkäämisen jälkeen.

Tämän jälkeen hänen asianajajansa sanoi oikeudelle, että Praljak oli ottanut myrkkyä. Praljak vietiin oikeussalista sairaalaan.

Oikeudessa käsiteltiin kuuden Bosnian kroaatin valituksia tuomioistaan, jotka liittyivät Jugoslavian sodan aikaisiin tapahtumiin. Praljakia syytettiin erityisesti Mostarin kaupungin sillan tuhoamisesta marraskuussa 1993.

Tänään annetussa päätöksessä oikeus hyväksyi osan Praljakin valituksen perusteluista sanoen, että silta oli ”hyväksyttävä sotilaallinen kohde”. Myös osa hänen tuomioistaan kumottiin, mutta hänen kokonaisrangaistustaan ei kuitenkaan lyhennetty.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat