Uutiset

Jokisen eväät tarjoavat kaiken

Alpo Jokinen on kirjansa lukenut..
Alpo Jokinen on kirjansa lukenut..
Alpo Jokinen on kirjansa lukenut..

Vammalaa tai Sastamalaa edustanut Alpo Jokinen totesi Pirkanmaan demarien piirikokouksessa lauantaina, että ihmisille on annettava unelmia. Vanhan kirjallisuuden päivillä uuteenkin luettavaan tutustunut mies sanoi, että ”se joka hallitsee ihmisten unelmia, hallitsee ihmisiä”.

Jokisen mukaan ihmiset ovat turhautuneita ja menevät siksi ”persuihin”. Hän muistutti, että työväenliikkeen veteraaneilla oli reilu sata vuotta sitten omat unelmansa.

– Nyt meille tuttu 8-tuntinen tai sitäkin lyhyempi työpäivä oli aikoinaan vain unelma.

Jokisen mukaan nykyisen työväenliikkeen tulisi asettaa päämääräkseen muun muassa työelämän demokratisoimisen

– Ihmisten sivistämistä, siis sivistystä, sitäkään unohtamatta, Jokinen sanoi.

Jokinen suhtautui tekeillä olevaan TTIP-sopimukseen kriittisesti.

– Vapaan kaupan sanotaan tuovan työpaikkoja, mutta miten on investointisuojan?

Transatlantinen kauppasopimus, joka Yhdysvaltojen presidentinvaalitulosten perusteella on vaakalaudalla, ei hänen mukaansa takaa myöskään menettelytapoja riitojen syntyessä. Suuryrityksille ei valtaa niissä kiistoissa hänen mukaansa saa antaa.

Tuulahdus naisilta

Demarien naispiirin puheenjohtaja Tuula Petäkoski- Hult toi kokoukselle naispiirin tervehdyksen kertoen naisten viimeisen palkkapäivän jo menneen. Toteamuksellaan hän viittasi naisten ja miesten palkkaeroihin.

– Mikäli sote-lakipaketti lausuntokierrokseltaan palattuaan vaatii suuria muutoksia, se on laitettava uudestaan lausuntokierrokselle, sote-asiantuntijana tunnettu Petäkoski-Hult sanoi.

Jussi-Pekka Ahonen Ylöjärveltä kertoi olevansa mukana politiikassa ja edelleen Metallin toimitsijana.

– Me puhumme paljon työpaikalla politiikkaa. Siellä perussuomalaisten takinkäännös on selvinnyt. Meidän demarien pitää muistaa, että kun kerran olimme muutosvoima, voimme olla sitä nytkin.

Ahonenkin oli toivon luomisen kannalla. Ilman sitä ihmiset eivät lähde kenenkään mukaan. Kentän ääntä kuuntelemaan kehottanut Ahonen vaati SDP:n toiminnan virittämistä niin, että nuoretkin sen kuulevat.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat