Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Urheilu

Joko ikivanha SE-tulos menee rikki olympialaisissa? – ”Pystyn siihen”

Lehtikuva

Sara Kuivisto lähtee vauhdikkaassa vireessä uransa ensimmäiseen olympiastarttiin. EM- ja MM-tasolla Suomea edustanut porvoolaisjuoksija starttaa perjantaiaamuna 800 metrin alkueriin ja pyrkii päättäväisesti seuraavan päivän välieriin.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Kuivisto, 29, juoksi kesäkuun lopulla Vaasan rankingkilpailuissa 1  500 metrin Suomen ennätyksen ja juuri sitä ennen 800 metrin ennätyksensä 2.00,75. Hänellä kesä on jatkunut sen jälkeen yhtä valoisasti harjoituksissa.

–  Harjoittelin Vaasan kilpailun jälkeen kotona pari viikkoa, ja joka ikinen treeni meni ihan älyttömän hyvin, Kuivisto kertoi suomalaisten yleisurheilijoiden etänä järjestetyssä mediatilaisuudessa keskiviikkona.

–  Sitten olikin aika lähteä leirille Sagaan, missä tein muutaman kovan harjoituksen ja testijuoksun. Myös siellä kaikki harjoitukset onnistuivat oikeastaan paremmin kuin odotettiin, Kuivisto jatkoi.

–  Tosi hyvä tilanne lähteä kilpailemaan, mitä odotan innolla. Tavoite on päästä alkueristä jatkoon, ja luotan, että jatkoon mennään. Olen vähän pettynyt, jos ei onnistu.

Pojille kävi kehnosti

Kuivisto sai 1  000 metrin vauhdikkaassa testijuoksussa kirittäjäkseen kaksi suomalaista valmentajaa. Topi Raitasta komentava Janne Ukonmaanaho kesti kyytiä 500 ja valmennusjohtaja Tuomo Salonen 300 metriä pidemmälle.

–  Salonen taisi jaksaa ihan hyvin 800 metrin. Sitten se rupesi vähän, Kuivisto kertasi testiä nauruaan pidätellen.

–  Hiipumaan niin sanotusti.

Testi antoi, mitä Kuivisto siitä tavoitteli.

–  Halusin kilpailunomaisen harjoituksen, koska viime kisoista on jo kauan enkä halunnut kylmiltään olympialaisiin. Aika ei ollut tärkeä vaan se, että juoksun loppu tulisi hyvin, ja se onnistui. Pojista oli hyvä apu, ja sain koneen auki.

Ennätyskyyti tilauksessa

Kuivisto toivoisi alkueristä selkeitä ja vauhdikkaita. Hän on ennätysvireessä, joten tavoitteena on edelleen Tuuli Merikoski-Siliuksen SE-aika 2.00,59, jolla on ikää enemmän kuin Kuivistolla.

–  Toivoisin, että jo alkuerissä juostaisiin hyvää vauhtia. Ja mikä olisi hienompi paikka juosta Suomen ennätys kuin olympialaiset, Kuivisto totesi.

–  Pystyn siihen, mutta ikinä ei tiedä, mitä vauhtia erissä juostaan kuten nähtiin Dohan MM-kisoissa. Siellä mentiin alkuerissä hiljaa.

Japanin lämmin sää ei ole haitannut Kuivistoa, vaikka lämpötila kohosi juuri testijuoksupäivänä 38 asteeseen. Aikaeroon Kuivisto sopeutui viikossa, mutta kisakylän tunnelmaan hän ei ole täysin tottunut.

–  Olen nauttinut olostani, mutta kisakylä on vähän stressaava ympäristö, kun olen tällainen rauhallisen maaseudun likka, Kuivisto naurahti.

Naisten 800 metrin alkueriä aletaan juosta perjantaina kello 4.25 Suomen aikaa. Eräjaot julkistetaan torstaina.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE