Politiikka

”Joku tviittaaja vain odotti, että ilmestyn ohjeistamaan rakastamaan Venäjää” – Tuomioja ei ymmärrä mustavalkoista ”sairasta ajattelua”

Lehtikuva
Lehtikuva

Kansanedustaja, entinen ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd.) on huolestunut tavasta, jolla maailmaa nyt johdetaan. Hän kommentoi aamulla MTV:n Huomenta Suomi -lähetyksessä Syyrian tilannetta.

Hänen mukaansa tosiasioista ja säädetyistä menettelytavoista ei piitata.

– Esimerkkinä tästä käy sekin, miten joku tviittaaja näytti vain odottaneen sitä, että ilmestyn ohjelmaan ”ohjeistamaan rakastamaan Venäjää”, Tuomioja kirjoittaa Facebookissa.

Tuomiojan mielestä ”tällainen sairas ajattelu” kuuluu mustavalkoiseen maailmaan. Hän ihmettelee sitä, että jos niin sanottu länteen kuuluva maa haluaa lännen pitävän kiinni oikeusvaltioperiaatteista ja kunnioittavan ihmisoikeuksia, se tulkitaan jonkinlaiseksi hyväksynnäksi Venäjän toimille, jotka rikkovat räikeästi näitä periaatteita.

– Ei ole vain Suomen kaltaisten pienten maiden vaan koko maailman etu, että noudatetaan sääntöpohjaisen monenkeskisen yhteistyön periaatteita, Tuomioja muistuttaa.

Hän korostaa sen tarkoittavan luonnollisesti myös sitä, että sääntöjen rikkomuksiin – kuten Venäjän toimet Ukrainassa tai kemiallisten aseiden käyttö kenen tahansa toimesta –kohdistetaan sanktioita.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat