Politiikka

”Jompikumpi on tippunut kartalta” – Sipilän ja Orpon ristiriitaiset näkemykset syövät luottamusta

Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) ja valtiovarainministeri Petteri Orpon (kok.) käsitykset Suomen taloudellisesta tilanteesta eroavat toisistaan. Orpo väläytteli tänään 1–2 miljardin lisäleikkauksia. Sipilän mukaan niistä ei ole huolta – ainakaan tässä vaiheessa.

Kansanedustaja, SDP:n valtiovarainvaliokunnan vastaava Krista Kiuru uskoo monien ihmettelevän, missä hallituksessa mennään.

– Miten on mahdollista, että hallituksen sisällä voi olla näin ristiriitaiset käsitykset maan talouden tilasta, hän hämmästelee.

Kiurun mukaan ei herätä kovin suurta luottamusta, että näkemykset rakenteellisista uudistuksista ja maan talouden hoidosta ovat näin kaukana toisistaan.

– Maan hallituksen olettaisi olevan hyvin kartalla tällaisista asioista, mutta nyt näyttää siltä, että jompikumpi, pääministeri tai valtiovarainministeri, on tippunut kartalta.

Miten on mahdollista, että hallituksen sisällä voi olla näin ristiriitaiset käsitykset?

Kiuru on myös huolissaan siitä, että kevään kehysriihi ja samalla talouden isot päätökset ollaan hivuttamassa kuntavaalien jälkeiseen aikaan. Hän muistuttaa, että hallitus on tehnyt jo kertaalleen tämän saman tempun.

– Viime eduskuntavaaleihin hallituspuolueet menivät talouslinjauksissaan sammutetuin lyhdyin. Mutta vaalien jälkeen hallitusneuvotteluista tultiin ulos täysin erilaisin linjauksin, mitä ennen vaaleja oli luvattu. Onko nyt käymässä samoin, Kiuru kysyy.

Hän uumoilee, että kuntavaaleissa on luvassa suuria lupauksia ja vaalien jälkeen suuria pettymyksiä, kun hallituspuolueiden todellinen linja onkin täysin päinvastainen.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat