Huvudnyheter

Jonatan Wikström är Arbetarbladets sommarvikarie

Foto: Topi Lappalainen
Jonatan Wikström fick uppdraget som sommarvikarie. I bakgrunden Cirkelhuset eller Runda huset där Arbetarbladets redaktion finns.

Jonatan Wikström, 23, arbetar som Arbetarbladets sommarvikarie fram till mitten av augusti. Jonatan bor och studerar i Vasa. Ursprungligen kommer han från Östersundom i Helsingfors.

Topi Lappalainen

Arbetarbladet

 

 

– Det är spännande, ett nytt område för mig att jobba som journalist och jag ser fram emot att lära mig en hel del både om rörelsen och om arbete som journalist, säger Jonatan.

– Jag blev rekryterad till Åbo-Vasa socialdemokratiska studerande (ÅVSS) som tidigare hette Åbo socialdemokratiska studerande (ÅSS) och har varit aktiv där under min studietid. Jag har ställt upp i kårval, varit i kårfullmäktige och nu sitter jag i ekonomidirektionen för Åbo Akademis studentkår. Via ÅVSS hittade jag vägen till partiet och till FSUD.

Det är Jonatans tredje år i FSUD. Han har hunnit vara både sekreterare och ordförande för FSUD och det här året är han vice ordförande.

– Jag har ställt upp i kommunalval i Vasa. Det är det enda valet jag har kandiderat i, förutom för kårval.

I maj blev Jonatan invald i Socialdemokratisk ungdoms styrelse.

– Jag hoppas på att själv få lära mig mycket nytt om personerna inom den socialdemokratiska rörelsen men också få deras röst hörd, berätta vad de har att säga, konstaterar Jonatan.

– Jag studerar till lärare. Det jag går på nu är att jag siktar på att bli färdig och få jobb så småningom. Föreningslivet och politiken lockar, får se vart det leder. Jag är öppen för vart det leder.

Jonatan tror att vikariatet kommer att hjälpa honom att utvecklas på olika sätt.

– Det ger mig allmänbildning överlag men också mer insikt i Socialdemokraterna som organisation och inte bara som rörelse. Jag får en fot in i den här biten av rörelsen också.

Dela denna artikel

Kommentarer

Artiklar kan kommenteras i ett dygn efter publicering. Använd ett sakligt och respektfullt språk: administratörerna förbehåller sig rätten att vid behov radera opassande kommentarer och förhindra skribenten från att kommentera vidare.

Sähköpostiosoitteesi

Mest lästa

Senast

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE