Politiikka

Jopa hallituspuolueiden edustajat älähtivät käräjäoikeuksista – ministerin tuuraaja varoitti ”kyläpolitikoinnista”

Lehtikuva / Martti Kainulainen
Lehtikuva / Martti Kainulainen
Lehtikuva / Martti Kainulainen

Joukko hallituspuolueiden edustajia ja oppositio kritisoivat yhdessä rintamassa hallituksen esitystä käräjäoikeuksien määrän karsimisesta 27:stä 20:een. Vastustajien mielestä hallituksella ei edelleenkään ole esittää minkäänlaisia vaikutusarvioita siitä, että kaavaillut säästöt todella toteutuisivat.

– Tässä on nyt vedottava oikeusministeriöön ja koko valtioneuvostoonkin, että se päätöksiä lopulta tehdessään ottaa huomioon todelliset kustannustekijät, sanoi esimerkiksi Seppo Kääriäinen (kesk.).

Käräjäoikeuksista aiotaan sulkea Hyvinkää, Järvenpää, Kemi, Kokkola, Porvoo, Raasepori ja Ylivieska. Lisäksi toimipaikkojen määrää vähennetään nykyisestä 57:stä 36:een.

Meillä ei ole varaa siltarumpupolitiikkaan.

Vuonna 2010 käräjäoikeuksien määrä puolitettiin aiemmasta 51:stä nykyiseen 27:ään. Kansanedustajien mielestä edellisenkään leikkauksen vaikutuksia ei ole selvitetty.

Käräjäoikeuksien rakenneuudistus on parhaillaan ensimmäisessä käsittelyssä eduskunnassa. Oikeusministeri Antti Häkkänen (kok.) ei ole paikalla. Hänen sijastaan uudistuksen esitteli sinisten Matti Torvinen.

– Toivon, että tämä ei mene kyläpolitikointiin, vaan tehdään kokonaisuudessaan hyvä ratkaisu. Meillä ei ole varaa siltarumpupolitiikkaan, jota olen kuullut harjoitettavan. Sininen eduskuntaryhmä kannattaa lämpimästi uudistusta, Torvinen sanoi.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat