Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

”Jos isoja on enää vain kaksi tai muutama, niin sitten se on huono” – Kokoomuksen Mykkänen pitää tarpeellisena kilpailuviraston arviota Mehiläisen Pihlajalinna-kaupasta

Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen pitää hyvänä, että kilpailuviranomaiset arvioivat terveysjätti Mehiläisen Pihlajalinna-kaupan.

Demokraatti.fi

– Kun kaksi näin isoa toimijaa yhdistyy, on varmasti tarpeen katsoa tämä kilpailunäkökulma. Sen takia meillä on kilpailu- ja kuluttajavirasto olemassa, että pystytään näitä arvioimaan. Suomi on tällä alueella suhteellisen suljettu markkina, joissa tietyt toimijat kilpailevat ja täytyy pitää huolta, että se kilpailu on tervettä.

Mehiläinen kertoi tiistaina ostavansa Pihlajalinnan. Kauppahinta on yhtiöiden mukaan 362 miljoonaa euroa ja lopputuloksena on Pohjoismaiden suurin terveysalan yritys.

Mykkänen ei usko, että kummankaan yhtiön toiminta muuttuisi yhdistymisen myötä nopeasti huonommaksi tai paremmaksi. Muutos liittyy lähinnä yhtiörakenteeseen.

– Yhtiörakenne ei sinänsä auta verrattuna julkiseen tuotantoon mutta joskus siitä, että saadaan kilpailua aikaiseksi voi olla apua. Se edellyttää, että toimijoita on riittävästi.

Terveysalan markkinoiden keskittyminen on Mykkäsen mukaan ollut haaste pienille ja keskisuurille yrityksille jo parikymmentä vuotta. Isoja ja pieniä yrityksiä on toiminut alalla jo pidempään.

– Jos alkaa olla niin, että näitä isoja on enää vain kaksi (duopoli) tai muutama (oligopoli), niin sitten se on huono. Kilpailuvirasto osaa arvioida sen parhaiten, että ollaanko tässä siinä vaiheessa, että markkina on tulossa tukkoiseksi, Mykkänen sanoo.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Päätoimittajalta
25.6.2020
Tapaus Mäenpää: Puheet on nyt pidetty, on aika painaa nappia – historia kyllä muistaa, kuinka kansanedustajat perjantaina äänestävät
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE