”Jos katupartioille oikeasti olisi tarvetta, poliisi kutsuisi ne koolle” – Demariopiskelijat valheita ja vainoa vastaan

Sonkin puheenjohtaja Hanna Huumonen muistuttaa, että turvallisuuden valvonta kuuluu poliisille.
Sonkin puheenjohtaja Hanna Huumonen muistuttaa, että turvallisuuden valvonta kuuluu poliisille.
Sonkin puheenjohtaja Hanna Huumonen muistuttaa, että turvallisuuden valvonta kuuluu poliisille.

Sosialidemokraattiset opiskelijat Sonk ry katsoo katupartioiden perustamisen tukevan maahanmuuttajiin ja erityisesti turvapaikanhakijoihin kohdistuvaa valheen kierrettä.

Sonkin mukana vastamediat ovat luoneet valheilla ja puolitotuuksilla kuvaa siitä, että Suomen turvallisuustilanne olisi merkittävästi heikentynyt ja nyt ulkoa tulevaa uhkaa pitäisi joukolla vahtia ja vainota.

–Jos katupartioille oikeasti olisi tarvetta, olisi poliisi se taho, joka ne kutsuu koolle ja järjestää. Ei niin päin, kuten nyt on, että poliisi joutuu valvomaan katupartioita ja tähän menevät resurssit ovat poissa poliisin varsinaisesta työstä, Sonkin puheenjohtaja Hanna Huumonen sanoo Demokraatille.

Sonk muistuttaa tiedotteessaan, että poliisin toimintaa sitoo poliisilaki, johon muun muassa perusoikeuksien ja ihmisoikeuksien kunnioittamien kuuluu. Siksi myös yhteiskunnan turvallisuuden ja järjestyksen ylläpito kuuluu poliisille, joka on tähän tehtävään koulutettu.

Huumosen mukaan on kyseenalaista, että katupartioita perustavat nimenomaan maahanmuuttokriittiset tahot, jotka ottavat tietyn uskontokunnan silmätikukseen. Hän muistuttaa, että Kölnissä tilanne on äitynyt väkivaltaiseksi ihmisjahdiksi.

– Siellä on alettu vainota ulkomaalaistaustaisia ihmisiä. Se ei missään nimessä edistä kenenkään turvallisuutta tai turvallisuuden tunnetta, Huumonen linjaa.

Sonk painottaa, että kenen tahansa maassa laillisesti olevan liikkumis- ja järjestäytymisvapautta ei tule rajoittaa eikä ketään ei tule syrjiä tai vainota. Yhteiskunnassa vallitsevat ongelmat on otettava vakavasti, realistisesti ja pyrittävä rakentaviin ratkaisuihin.

– Valheelle ja vihalle on tultava loppu. Niiden päälle tätä maata on mahdoton rakentaa, Sonk linjaa.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat