Kotimaa

Jos lähdet, lähde nyt – Joulun menoliikenne kohta vilkkaimmillaan, matkaa tehdään tänään hyvässä säässä

Lehtikuva / Martti Kainulainen
Älä jää odottamaa tällaista keliä, lähde tänään. Kuva joulukuun 12.päivältä.
Lehtikuva / Martti Kainulainen
Älä jää odottamaa tällaista keliä, lähde tänään. Kuva joulukuun 12.päivältä.
Lehtikuva / Martti Kainulainen
Älä jää odottamaa tällaista keliä, lähde tänään. Kuva joulukuun 12.päivältä.

Joulun menoliikenne on vilkkaimmillaan tänään iltapäivästä lähtien, kertoo STT. Ilmatieteen laitoksen mukaan matkaa tehdään tänään koko maassa hyvässä talvikelissä ja pikku pakkasessa.

Huomenna keli muuttuu, sillä luvassa on lumisadetta ja kovaa tuulta.

Ilmatieteen laitoksen 21.12. tekemän ennusteen mukaan jouluaaton aattona eli lauantaina 23. joulukuuta Suomeen saapuu lännestä lumisadealue. Lunta sataa eniten Pohjois-Pohjanmaalla ja maan itäosassa, missä sitä pyryttää 10–15 senttiä. Ajokeli voi muuttua erittäin huonoksi. Etelä- ja länsirannikolla sataa myös osin vettä tai räntää.

Jouluaattona lunta sataa Ilmatieteen laitoksen mukaan vielä itäisessä Suomessa, muualla sää poutaantuu ja pilvisyys vähenee. Lämpötila on maan etelä- ja keskiosassa +1…-5 astetta, lauhinta on Lounais-Suomessa. Tuuli on samalla puuskaista. Maan pohjoisosassa lämpötila on enimmäkseen -5…-15 astetta, Lapissa on paikoin kylmempää.

Joulupäiväksi maan etelä- ja keskiosaan saapunee sadealue, josta lunta sataa muutama sentti. Lämpötilat pysyttelevät muualla aaton lukemissa, idässä sää kylmenee. Tapaninpäivänä sää jatkuu pilvisenä ja paikoin sataa heikosti lunta.

Joulun menoliikenne vilkastuu tänään perjantaina puoliltapäivin ja on vilkkaimmillaan iltapäivällä ja huomenna lauantaina, arvioidaan Helsingin tieliikennekeskuksesta, kertoo Yle Uutiset. Liikenne saattaa jonoutua etenkin Helsingistä pois johtavilla teillä Tampereen, Lahden, Porvoon ja Turun suuntaan.

– Ajonopeudet tulevat putoamaan varsinkin täällä Helsingissä päin. Perjantaina kello 18 jälkeen alkaa liikenne sitten jo varmasti rauhottumaan, kertoo päivystäjä Ville Varjonen, Yle Uutisille.

Jos haluaa välttyä ruuhkilta perjantaina, kannattaa lähteä matkaan mieluummin jo aamusta heti aamuruuhkien jälkeen, mikäli vain mahdollista, neuvoo Varjonen. Ruuhkien kiertelemisestä ei juuri ole hyötyä, Yle vakuuttaa..

– Pääväylät vetävät yleensä aika hyvin ellei mitään onnettomuuksia tapahdu. Kun pitää turvavälin sopivana, varmasti

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat