Politiikka

”Jos Munkkiniemen kreivi olisi saanut päättää, olisi meidänkin taloyhtiön tontti yhä kaavoitettu kartanonherrojen kettujahtiin”

Thinkstock
Thinkstock

SDP:n helsinkiläinen kuntavaaliehdokas Jaakko Meretniemi ottaa blogissaan kantaa kaavoituspäätöksiin. Esimerkkinä hän käyttää korkeimman hallinto-oikeuden eilistä ratkaisua, jossa puntaroitiin kaupungin ja lauttasaarelaismiehen välistä kaavoituskiistaa.

Meretniemi kirjoittaa, kuinka puntarissa olivat toisaalta asunnot 5000 asukkaalle, toisaalta 92-vuotiaan merinäköala.

Meretniemen mukaan tapaus herättää jälleen kysymyksen siitä, ketä kaavapäätöksissä tulee kuulla.

Jaakko Meretniemi.

”On demokraattista ajatella, että kansaa tietysti. Kaavapäätösten kohdalla tuo kansan ääni vain on kovin yksipuolinen. Veikko Erantin tuoreen väitöskirjan mukaan yli 70% kaupunkisuunnitteluvirastoon lähetetyistä kirjeistä ovat hankkeita vastustavia. 46 % tutkimusaineiston kirjoittajista vetosi argumenteissaan suoraan omaan etuun, muista viis.”

Meretniemi kirjoittaa, että negatiivisen palautteen yliedustukseen on selkeä syy. Kun kaavaa valmistellaan, uusia asukkaita, jotka voisivat ottaa asiaan puolestaan kantaa, ei vielä ole.

”Palaute tulee pysymään saman sävyisenä tästä iäisyyteen. Sen ei kuitenkaan pidä antaa pysäyttää kehitystä.”

Metetniemen mielestä kaupunkisuunnittelussa poliitikoilta tarvitaan lujuutta viedä hankkeita eteenpäin kritiikistä huolimatta.

”Monet meistä asuvat tälläkin hetkellä asunnoissa, joiden rakentamista on joku aikoinaan vastustanut. Jos Munkkiniemen kreivi olisi saanut päättää, olisi meidänkin taloyhtiön tontti yhä kaavoitettu kartanonherrojen kettujahtiin. Onneksi ei saanut.”

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat