Politiikka

”Jostain syystä HS vihjailee, että Rinne olisi halunnut viitata sitaatilla johonkin muuhun” – Dimitri Qvintus kommentoi lehden pääkirjoitusta

Kari Hulkko
Dimitri Qvintus.
Kari Hulkko
Dimitri Qvintus.
Kari Hulkko
Dimitri Qvintus.

SDP:n puheenjohtajan Antti Rinteen viestintävastaava Dimitri Qvintus kommentoi Helsingin Sanomien eilistä pääkirjoitusta, jossa lehti arvosteli suurimman oppositiopuolueen puheenjohtajaa ”liian jyrkästä retoriikasta”.

Qvintus toteaa HS:n mielipideosastolla tänään julkaistussa kirjoituksessa, että lehden pääkirjoituksessa (HS 9.1.) käsiteltiin suomalaisten antamaa palautetta työttömiä rankaisevasta aktiivimallista.

– Erään pettyneen kansalaisen palaute kuului näin: ”Tuntuu siltä, että halutaan laittaa työttömät polvilleen ja antaa heille niskalaukaus.”

– Kyseessä on poikkeuksellisen vahva metafora. Se ei ole ihme, sillä Juha Sipilän (kesk.) hallituksen aktiivimalli on poikkeuksel­lisen epäoikeudenmukainen. Suomalaiset ovat täysin oikeutetusti pettyneitä ja jopa vihaisia. SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne siteerasi kansalaisen ­palautetta sanatarkasti. Hän ei käyttänyt vaihtoehtoista sitaattia, kuten HS teki pääkirjoituksessaan.

Samalla tavalla puheenjohtaja Rinteen siteeraama palaute koski aktiivimallia.

Kansalaisen antama palaute koski aktiivimallia, Qvintus jatkaa.

– Samalla tavalla puheenjohtaja Rinteen siteeraama palaute koski aktiivimallia. Jostain syystä HS vihjailee, että Rinne olisi halunnut viitata sitaatilla johonkin muuhun. Jos HS olisi halunnut, että SDP:n puheenjohtaja olisi viitannut johonkin muuhun kuin aktiivimalliin, pääkirjoituksessa olisi kannattanut sanoa asia suoraan ilman hatusta vedettyä sitaattia.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat