”Joustavuus työmarkkinoilla on palkansaajankin etu”

Jukka-Pekka Flander
Jukka-Pekka Flander
Jukka-Pekka Flander

Sosialidemokraattisten Naisten hallitus haluaa niin kutsutun yhteiskuntasopimuksen valmiiksi.

– Työmarkkinoiden epävarmuus on raskasta palkansaajille. Tarvitaan työmarkkinaratkaisu, jolla luottamus palautetaan, sanoo järjestön puheenjohtaja, kansanedustaja Tytti Tuppurainen.

Demarinaisten mukaan hallitus toimi taitamattomasti ja ollut luomassa vastakkainasettelua. Nyt hallitus on vihdoin jäädyttänyt pakkolakien valmistelun ja linjasi myös paikallisen sopimisen työehtosopimuspohjalle. Tämä on Demarinaisten mielestä on omiaan avaamaan mahdollisuuden sopimuksen syntymiselle.

Tuppuraisen mukaan demarinaiset kannattavat paikallisen sopimisen lisäämistä, jos sille luodaan tasavertaiset edellytykset työpaikoilla eikä neuvotteluita käydä vain vahvemman osapuolen ehdoilla. Työehtosopimusten puitteissa tapahtuvan paikallisen sopimisen lisääminen on monille naisille helpotus.

– Joustavuus työmarkkinoilla on palkansaajankin etu, kunhan työehtosopimustie varmistaa selvät pelisäännöt.

Demarinaiset korostaa myös, että mahdollisesta työsopimusten koeaikojen jatkamisesta ja määräaikaisuuksien perusteista pitää sopia avoimesti ja reilusti.

Demarinaiset pitävät tärkeänä, että työmarkkinaratkaisu pyyhkisi lopullisesti pois huolet pakkolaeista.

– Hallituksen pakkolait olisivat iskeneet kohtuuttomasti naisvaltaisiin aloihin. Lisäksi ne olisivat leikanneet kotimaista kysyntää tilanteessa, jossa kasvu on pääasiassa kotimarkkinoiden varassa, Tuppurainen huomauttaa.

– Kilpailukykytoimia toki tarvitaan, mutta ne tulee neuvotella samassa paketissa, jossa sovitaan työmarkkinaratkaisu ja paikallisen sopimisen pelisäännöt. Näin varmistetaan hyvä ja kattava kokonaisuus, hän lisää toiveikkaana.

Demarinaiset muistuttavat myös, että yhteiskuntasopimuksen syntyminen turvaisi suomalaisen sopimusyhteiskunnan elinvoimaa.

– Ilman kolmikantaa ja sopimisen kulttuuria tuskin saavutamme tarvittavia ratkaisuja esimerkiksi samapalkkaisuuden tai perhevapaiden jakamisen suhteen.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat