Politiikka

Juha Sipilälle 16-vuotias neuvonantaja – päiväksi

LEHTIKUVA / AFP PHOTO
LEHTIKUVA / AFP PHOTO
LEHTIKUVA / AFP PHOTO

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) osallistuu YK:n kansainvälisenä tyttöjen päivänä 11. lokakuuta lastenoikeusjärjestö Plan Internationalin tempaukseen ja saa työparikseen 16-vuotiaan Katariina Räikkösen.

Planin Girls Takeover -kampanjan tavoitteena on innostaa kaikkia työskentelemään tasa-arvon eteen.

– Sukupuolten tasa-arvo ja tyttöjen asema on yksi 100-vuotiaan Suomen kulmakivi. Uskon, että tämä päivä tarjoaa edelleen uusia näkökulmia minun ja monen muun päättäjän työhön, Sipilä sanoo valtioneuvoston tiedotteessa.

Pääministeri Sipilä ja Katariina Räikkönen keskustelevat päivän aikana tyttöjen yhteiskunnallisesta asemasta ja miettivät, miten tasa-arvon toteutumista voitaisiin edistää Suomessa ja maailmalla. He vierailevat yhdessä MTV:n Huomenta Suomessa ja pitävät puheenvuorot Planin tyttöjen päivän tilaisuudessa. Lisäksi Katariina Räikkönen tapaa eduskunnassa puhemies Maria Lohelan sekä nuoremman polven naiskansanedustajia ja seuraa eduskunnan täysistuntoa.

Räikkönen haluaa nostaa keskusteluissa esiin erityisesti tytöt, joiden oikeuksia rikotaan ja joilla ei ole mahdollisuuksia vaikuttaa. Planin lastenhallitukseen kuuluva Räikkönen esitti pääministeri Sipilälle keväällä haasteen lähteä mukaan tempaukseen.

– Maailmalla liian moni tyttö ei tänä päivänäkään pääse kouluun ja moni nainen ei saa ääntään kuuluville yhteiskunnassa. Meidän päättäjien on tehtävä sitkeästi töitä sen eteen, että tytöt kaikkialla maailmassa pääsisivät päättämään omasta elämästään ja vaikuttamaan yhteiskunnassa vaativissakin tehtävissä, Sipilä jatkaa.

Girls Takeover -tempaukseen osallistuu yli 600 vaikuttajaa 60 maassa eri puolilla maailmaa. Mukana ovat muun muassa Kanadan pääministeri Justin Trudeau.

Suomessa Planin Girls Takeover on yksi Suomen 100-vuotiaan itsenäisyyden juhlavuoden 100 tasa-arvotekoa -hankkeen teoista.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat