Politiikka

Juhana Vartiainen pyytää anteeksi: ”Minun huonoihin käytöstapoihini on syytäkin puuttua”

Lehtikuva
Lehtikuva

Terveyden ja Hyvinvoinnin laitos julkaisi syyskuussa tutkimusraportin ”Perhevapaat, talouskriisi ja sukupuolten tasa-arvo”.

Kokoomuksen kansanedustaja Juhana Vartiainen myöntää nyt, marraskuussa, kommentoineensa sitä ja THL:n tiedotetta varmasti liian aggressiivisesti ja epäkohteliaasti. Vartiainen sanoo verkkosivuillaan, että tämä on harmittanut ja kaduttanut jälkikäteen.

Vartiainen käytti THL:n tutkimuksesta muun muassa sanoja ”kummallinen”, ”absurdi” ja ”lapsellinen”.

– Vaikuttaa nollatutkimukselta, jos keskeinen havainto on, että valtaosalla äideistä ei ole valmiina työsuhdetta. Se havainto ei sisällä minkäänlaista informaatioarvoa, Vartiainen kommentoi tutkimusta Iltalehdelle.

”Pyydän tätä anteeksi THL:n tutkijoilta ja kaikilta”, hän sanoo nyt.

Vartiaisen mukaan raportin ydinviesti, jonka mukaan kotihoidon tuki ei vaikuta naisten työllisyysasteeseen, meni valitettavan hyvin tiedotusvälineissä läpi.

”Myönnän olleeni äärimmäisen pettynyt THL:n tutkijoiden valitsemaan ydinviestiin, koska pelkään pahoin sen jälleen kerran estävän olennaiset tasa-arvoa edistävät uudistukset – varsinkin kun kovan väännön jälkeen sentään oli saatu nykyhallitus liikkeelle tässä asiassa.”

Vartiainen sanoo, että monet tasa-arvon puolestapuhujat halusivat puolustaa raporttia ja sen johtopäätöksiä Tuomas Kososen ja hänen itsensä esittämältä ekonomistikritiikiltä.

”Tasa-arvovajehankkeen yksi alullepanija Anu Koivunen näki jopa Hbl:n kolumnissaan suoranaisena tappiona sen, että raporttia vastaan hyökättiin tällä ekonomistisella tavalla. Minun huonoihin käytöstapoihini on syytäkin puuttua, mutta minun on vaikeaa nähdä, miksi tasa-arvon ystävä puolustaisi THL:n viestiä perhevapaakeskusteluun. Tässähän on asiallisesti kysymys kotihoidon tuen muutosten sukupuolivaikutusten arvioinnista”

Vartiainen kysyy, miksi pitäisi tasa-arvon nimissä puolustaa THL:n interventiota, joka ensinnäkin sivuuttaa asiaa koskevan parhaan tutkimustiedon, pitää osaa naisista täysin työmarkkinakelvottomina ja lisää todennäköisyyttä sille, että meneillään oleva perhevapaauudistus jää voimattomaksi näpertelyksi.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat