Politiikka

Juhana Vartiainen pyytää anteeksi: ”Minun huonoihin käytöstapoihini on syytäkin puuttua”

Lehtikuva
Lehtikuva

Terveyden ja Hyvinvoinnin laitos julkaisi syyskuussa tutkimusraportin ”Perhevapaat, talouskriisi ja sukupuolten tasa-arvo”.

Kokoomuksen kansanedustaja Juhana Vartiainen myöntää nyt, marraskuussa, kommentoineensa sitä ja THL:n tiedotetta varmasti liian aggressiivisesti ja epäkohteliaasti. Vartiainen sanoo verkkosivuillaan, että tämä on harmittanut ja kaduttanut jälkikäteen.

Vartiainen käytti THL:n tutkimuksesta muun muassa sanoja ”kummallinen”, ”absurdi” ja ”lapsellinen”.

– Vaikuttaa nollatutkimukselta, jos keskeinen havainto on, että valtaosalla äideistä ei ole valmiina työsuhdetta. Se havainto ei sisällä minkäänlaista informaatioarvoa, Vartiainen kommentoi tutkimusta Iltalehdelle.

”Pyydän tätä anteeksi THL:n tutkijoilta ja kaikilta”, hän sanoo nyt.

Vartiaisen mukaan raportin ydinviesti, jonka mukaan kotihoidon tuki ei vaikuta naisten työllisyysasteeseen, meni valitettavan hyvin tiedotusvälineissä läpi.

”Myönnän olleeni äärimmäisen pettynyt THL:n tutkijoiden valitsemaan ydinviestiin, koska pelkään pahoin sen jälleen kerran estävän olennaiset tasa-arvoa edistävät uudistukset – varsinkin kun kovan väännön jälkeen sentään oli saatu nykyhallitus liikkeelle tässä asiassa.”

Vartiainen sanoo, että monet tasa-arvon puolestapuhujat halusivat puolustaa raporttia ja sen johtopäätöksiä Tuomas Kososen ja hänen itsensä esittämältä ekonomistikritiikiltä.

”Tasa-arvovajehankkeen yksi alullepanija Anu Koivunen näki jopa Hbl:n kolumnissaan suoranaisena tappiona sen, että raporttia vastaan hyökättiin tällä ekonomistisella tavalla. Minun huonoihin käytöstapoihini on syytäkin puuttua, mutta minun on vaikeaa nähdä, miksi tasa-arvon ystävä puolustaisi THL:n viestiä perhevapaakeskusteluun. Tässähän on asiallisesti kysymys kotihoidon tuen muutosten sukupuolivaikutusten arvioinnista”

Vartiainen kysyy, miksi pitäisi tasa-arvon nimissä puolustaa THL:n interventiota, joka ensinnäkin sivuuttaa asiaa koskevan parhaan tutkimustiedon, pitää osaa naisista täysin työmarkkinakelvottomina ja lisää todennäköisyyttä sille, että meneillään oleva perhevapaauudistus jää voimattomaksi näpertelyksi.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat