Juoksuportaat myös Vuosaaren huipulle? – ”Voisi tuoda lisää asiakkaita alueen ravintoloille ja kahviloille”

Kuva: Pekko Korvuo
Ville Jalovaara haluaa Vuosaarenhuipulle omat juoksuportaat.

Kaupunginvaltuutettu Ville Jalovaara (sd.) jätti Helsingin valtuuston kokouksessa 8.11. aloitteen, jossa pyydetään selvittämään mahdollisuutta rakentaa juoksuportaat Vuosaarenhuipulle.

Helsingin täyttömaille rakennetut juoksuportaat ovat olleet viime aikoina huomion kohteena. Viime elokuussa Helsingin Sanomat nimesi Malminkartanon täyttömäen porrasjuoksuparatiisiksi. Myös Paloheinän täyttömäen juoksuportaat ovat saaneet suuren suosion.

Javovaara kertoo saaneensa Vuosaaresta palautetta, jossa on toivottu vastaavia juoksuportaita myös Vuosaarenhuipulle. Juoksuportaista on käyty keskustelua myös Vuosaari-lehdessä ja vuosaarelaisten omassa Facebook-ryhmässä.

– Vuosaarenhuipun pohjoiskautta kulkee tällä hetkellä polku mäen korkeimmalle kohdalle asti. Samaan kohtaan voitaisiin harkita juoksuportaiden sijoittamista, ideoi Jalovaara.

Jalovaaran aloitteen allekirjoitti toistakymmentä valtuutettua viidestä eri puolueesta.

Aloite tullee valtuuston päätettäväksi loppukeväästä 2018.

AVAINSANAT

Keskustelua aiheesta

Maria Nyroos Helsingin Demarinaisten puheenjohtajaksi

Maria Nyroos johtaa Helsingin Demarinaisia.

Helsingin Demarinaisten puheenjohtajaksi valittiin tänään 22.11 Maria Nyroos, 27. Puheenjohtajaksi Nyroosia esitti hänen oma puolueosastonsa Nuorsosialidemokraatit NUS ry.

– Demarinaisten tehtävänä on uudistaa ja haastaa puoluetta sekä tuoda feminististä näkökulmaa politiikkaan. Demarinaisista tulee Helsingin kantava feministinen liike, joka järjestää laajasti toimintaa ja yhteiskunnallisesta keskustelua”, sanoo vastavalittu Nyroos.

– Aikamme SDP tarvitsee kipeästi feminismiä ja vahvaa naisliittoa. Tarvitsemme kokoavan voiman, joka ohjaa puolueen poliittista linjaa ja pitää huolta sorretuista ihmisryhmistä. Tarvitsemme tulta ja tappuraa, mutta myös auttavaa kättä ja siltojen rakentajaa”, linjaa Nyroos.

Tapanilan työväentalolle oli kokoontunut yli 30 demarinaisten kokousedustajaa eri puolueosastoista. Poliittisen tilannekatsauksen kokouksessa piti lapsiasianvaltuutettu Tuomas Kurttila.

Nyroos valittiin myös Helsingin ehdokkaaksi kansallisen Demarinaisten liittohallitukseen. Demarinaisten liittohallitus valitaan tulevana viikonloppuna Tampereella.

 

Keskustelua aiheesta

Perussuomalaisten ex-vaalipäällikkö loikkasi demareihin – ja näin siinä kävi

Kuva: Ulla Winter

Vantaan perussuomalaisten entinen vaalipäällikkö ja valtuustoryhmän sihteeri Arto Dahlman siirtyi SDP:n riveihin vuonna 2014 pettyneenä entisen puolueensa ahdasmielisyyteen.

Hän kertoi tuolloin Helsingin Uutisille pohtineensa asiaa jo pitkään. Viimeinen niitti oli eduskuntaäänestys tasa-arvoisesta avioliittolaista, jota hän kannatti.

– Nyt oli hyvä aika siirtyä avarakatseisempien joukkoon. Perussuomalaisten kannattajat on hyvin vanhoillisia eikä siellä arvosteta rakkautta vaan periaatetta, hän perusteli blogikirjoituksessaan kolme vuotta sitten.

Aktiivisuus Helsingin sosialidemokraateissa ja sen Maunulan seudun puolueosastossa on tuottanut hedelmää. Dahlman valittiin syyskokouksessa tänään osaston puheenjohtajaksi. Hän jatkaa järjestöneuvos Mauri Helovirran työtä. Helovirta johti yhdistystä vuodesta 1991.

Nasima Razmyar: Helsinki tarttuu syrjäytymiseen tosissaan

Nasima Razmyar kantaa huolta eriarvoistumisesta ja syrjäytymisestä.

Helsingin budjettineuvottelut saatiin päätökseen viime viikonloppuna. Apulaispormestari Nasima Razmyar (sd.) iloitsee erityisesti siitä, että ensi vuoden budjetissa panostetaan eriarvoisuuden ja syrjäytymisen vähentämiseen.

Razmyar kertoo, että syrjäytymiseen ehkäisyyn varattiin viiden miljoonan erillinen määräraha. Merkittävin työ lasten ja nuorten tasavertaisen tulevaisuuden turvaamiseksi tehdään kuitenkin jo päiväkodissa ja koulussa.

– Siksi Helsinki satsaa jatkossa useita miljoonia euroja eriarvoisuuden vähentämiseen. Koulujen ja päiväkotien lisäresurssit kohdistetaan sinne, missä tukea eniten tarvitaan.

Syrjäytymisen ehkäisyn erillisraha on tarkoitettu uusiin hankkeisiin yli toimialarajojen. Helsingissä on kertynyt monia hyviä kokemuksia vaikeassa elämäntilanteessa olevien nuorien tukemisesta. Hyväksi osoittautuneita hankkeita jatketaan, ja uusia kehitetään edelleen. Tässä työssä on mukana useita kolmannen sektorin toimijoita, esimerkiksi paljon julkisuudessa ollut Me-säätiö.

Razmyar on tyytyväinen, että budjetissa varattiin riittävät resurssit strategian tärkeiden tavoitteiden saavuttamiseksi. Hänen johtamallaan kulttuurin ja vapaa-ajan toimialalla panostetaan nyt erityisesti lasten ja nuorten harrastustakuun toteuttamiseen ja helsinkiläisten liikunnallisuuden tukemiseen.

– Ihmisten hyvinvointi on muutakin kuin pelkkää fyysistä terveyttä. Kulttuurin ja vapaa-ajan palvelut liikuttavat myös ihmisen mieltä, toteaa Razmyar.

Razmyarin mukaan tavoitteena on rakentaa kaupunkia, joka houkuttaa liikkeelle ja sosiaaliseen kanssakäymiseen. Uusi keskustakirjasto Oodi rakentuu koko kaupungin olohuoneeksi, ja samalla budjetissa turvataan myös lähikirjastojen tulevaisuus.

– Kulttuuri, liikunta, lukeminen ja ihmisten tapaaminen tunnetusti vaikuttavat ihmisen hyvinvointiin positiivisesti. Toivon, että pystymme jatkossa tarjoamaan helsinkiläiselle yhä enemmän mielen ja kehon liikettä.

Keskustelua aiheesta

Nuorsosialidemokraatit 10-vuotisjuhlissa: ”Hyvä meininki vetää puoleensa innostuneita ihmisiä”

Terhi Nokelan mukaan hauskuus ja rohkeus kulkevat käsi kädessä.

– Hyvä tulee kun tekee sellaista, että itsekin viihtyy, linjaa Nuorsosialidemokraatit NUS ry:n puheenjohtaja Terhi Nokela ja jatkaa juhlapuhettaan esittämällä kuulijoille sarjan kysymyksiä.

Oletko kokenut NUSin toiminnan kautta voimaantumista ja toiveikkuutta? Oletko kokenut, että NUSin kautta voi vaikuttaa puolueen asioihin? Oletko saanut NUSin kautta uuden ystävän?

Liki kaikki kädet nousevat ilmaan.

Nuorsosialidemokraateissa uusista ajatuksista hiotaan yhdessä timantteja, joita puolue tarvitsee uudistuakseen.

Jotakin kymmenvuotisjuhliaan Ravintola Lumièressä viettänyt Nuorsosialidemokraatit tosiaan tekee oikein: osasto ui monella mittarilla puolueen suuria kehitystrendejä vastaan.

Jäsenmäärä on lisääntynyt viimeisen kolmen vuoden aikana kolmanneksella. Jäsenistön keski-ikä on 38 vuotta, eli yli 20 vuotta Helsingin piirin keski-ikää alhaisempi.

Ja ainakin jos juhlakansaa on uskominen, niin nuorsosialidemokraatit ovat poikkeuksellisen tyytyväisiä puolueosastonsa toimintaan.

Esimerkiksi Niilo Toivonen kertoo naurahtaen, kuinka hänellä on aina ollut paljon uusia ja erilaisia ideoita. Osa hyviä, osa höpsöjä.

– Nuorsosialidemokraateissa uusista ajatuksista hiotaan yhdessä timantteja, joita puolue tarvitsee uudistuakseen, pohtii Toivonen.

Mitä Nuorisodemokraateissa siis tehdään oikein?

Puheenjohtaja Terhi Nokelan mukaan kaiken ytimessä on tekemisen hauskuus. Hauskuus antaa tilaa uusille ideoille, voimia yhdessä tekemiseen ja rohkeutta olla ylpeästi sosialidemokraatti.

Nokela näkee juuri hauskuuden ja innostumisen puutteen yhtenä syynä sille, miksi monien kaupunginosiin keskittyneiden osastojen toiminta nuivettuu eikä jäsenkanta uusiudu.

Toiminnan elvyttäminen voisi lähteä esimerkiksi kaveriporukoista, joilla on suhde tiettyyn alueeseen ja symppaus demareihin.

– Kun tällaisen porukan saa innostumaan jostakin pienestä mutta näkyvästä kivan tekemisestä, syntyy voimistuva positiivinen kierre. Hyvä meininki vetää puoleensa innostuneita ihmisiä, jotka alkavat itsekin tehdä kivoja asioita. Tämän ansiosta meidänkin osastomme kasvaa ja voi hyvin.

Yhdistyksen perustajajäsen ja alkuvuosien puheenjohtaja Ismo Kainulainen kertoi omassa puheenvuorossaan yhdistyksen perustamisesta.

 

Demarinuorten puheenjohtaja Mikkel Näkkäläjärvi puhui juhlapuheessaan rohkeudesta.

AVAINSANAT

Keskustelua aiheesta

Halloweenina juostaan – maratoonari Haataisella mukana kirittäjät

Kuva: Jari Soini

SDP:n presidenttiehdokas Tuula Haatainen juoksee ensi lauantaina Helsinki Halloween Run -tapahtumassa.

Maratoonari-Haataisella on tapahtumassa oma joukkue ”Tuulan kirittäjät”. Mukana ovat muun muassa kansanedustaja Pilvi Torsti, puoluesihteeri Antton Rönnholm ja Demarinuorten puheenjohtaja Mikkel Näkkäläjärvi.

Kello 13 starttaavassa juoksussa Tuula Haatainen juoksee 10 kilometriä. Kirittäjät tunnistaa punaisista joukkueliiveistä.

Helsinki Halloween Run soveltuu kaikille hupi- ja kilpamielellä osallistuville juoksijoille. Pukeutuminen Halloweenin hengessä on suotavaa mutta ei pakollista.

Keskustelua aiheesta