Elokuva

Jussi-gaalassa nähdään valkoisia nauhoja – elokuva-ala haluaa kitkeä seksuaalisen häirinnän ja vallan väärinkäytön

Lehtikuva
Lehtikuva

Jussi-gaala aikoo kunnioittaa viime syksynä käynnistynyttä #metoo-keskustelua seksuaalisesta ahdistelusta.

Yli 1200 kulttuurialan ammattilaista julkaisi joulukuussa kannanoton aiheesta. Kannanotossa vaadittiin nollatoleranssia seksuaaliselle häirinnälle ja että ongelma otetaan tosissaan myös alan johdossa. Kannanotto on julkaistu tunnisteella #kulissientakana. Joukkoon kuuluu muun muassa nimekkäitä teatteri- ja elokuva-alan osaajia.

Suomessa Jussi-gaalaa järjestävä elokuva-alan ammattilaisten yhdistys Filmiaura haluaa tukea #kulissientakana -kannanottoa, yhdistys kertoo tiedotteessaan. Jussi-gaala pidetään kuluvan kuun 23. päivänä perjantaina.

Filmiaura toivoo, että kaikki, jotka haluavat tukea tasa-arvoa sekä seksuaalisen häirinnän ja vallan väärinkäytön lopettamista elokuva-alalla, kantaisivat valkoista nauhaa Jussi-gaalassa. WIFT Finland ry (Women in Film and Television) tukee Filmiauraa nauhatempauksessa.

Filmiauran mukaan symbolina voi olla mikä tahansa valkoinen nauha. Nauha symboloi tukea kaikille niille, jotka ovat tulleet esiin, kertoneet tarinansa ja ponnistelleet seksuaalisen häirinnän ja epätasa-arvon nujertamiseksi.

Aktiivista työtä epäasiallisen käytöksen kitkemiseksi pitää tehdä kentällä päivittäin.

Filmiaura ry:n puheenjohtaja Manna Katajisto sanoo tiedotteessa, että yhdistys haluaaa olla mukana tukemassa kaikkia rohkeita ihmisiä, jotka ovat jakaneet kokemuksiaan #metoo ja #kulissien takana -kampanjassa.

”Alan järjestönä olemme mukana vaatimassa nollatoleranssia seksuaaliselle häirinnälle. Toivomme että kaikki gaalan katsojat ja vieraat voisi osoittaa tukensa yhteistä asiaamme kohtaan käyttämällä sosiaalisessa mediassa: #memyös #jussigaala.”

”Tämä on asia, joka kuuluu meille kaikille. Aktiivista työtä epäasiallisen käytöksen kitkemiseksi pitää tehdä kentällä päivittäin,” sanoo Wift Finlandin puheenjohtaja Elina Knihtilä.

Jussi-gaalan televisioi MTV3. Jussi-patsaat jakaa Filmiaura ja lopulliset voittajat valitsee Filmiaura jäsenistö suljetulla lippuäänestyksellä.

Yleisö voi tuttuun tapaan valita oman suosikkielokuvansa äänestämällä kaikista vuonna 2017 teatteriensi-iltansa saaneista kotimaisista elokuvista. Äänestys on käynnissä 20.2.-20.3.

Ensimmäiset Jussit jaettiin vuonna 1944. Palkintoja jaetaan 16 eri kategoriassa.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat