Politiikka

Jussi Halla-aho moukaroi taas ”laittomia maassaolijoita”, joista halutaan hänen mukaansa tehdä ”kunniakansalaisia”

LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN
LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN
LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho ei osoita myötätuntoa Suomessa oleville paperittomille.

Helsingin kaupunginvaltuusto on huomenna keskiviikkona alkavassa kokouksessa ottamassa kantaa kaupunginhallituksen esitykseen maksuttomien majoitus- ja terveyspalvelujen tarjoamisesta paperittomille.

Halla-aho ruoskii esitystä armottomasti.

”Tuoreen puoluebarometrin mukaan 60% suomalaisista kannattaa laittomien maassaolijoiden panemista säilöön, kunnes nämä voidaan poistaa maasta. Sen sijaan Helsingin kaupunginhallitus esittää, että heistä tehdään kunniakansalaisia”, Halla-aho väittää Facebook-tilillään.

Halla-ahon mukaan perussuomalaiset esittävät huomenna kaupunginhallituksen esityksen hylkäämistä tai palauttamista valmisteluun.

Kaikki eivät ole yhtä mieltä perussuomalaisten kanssa, jotka ovat toistelleet, etteivät ole yhden asian, maahanmuuton vastustamisen, puolue.

Helsingin apulaispormestarin Nasima Razmyarin (sd.) mukaan Suomeen jäävien paperittomien tilannetta voitaisiin parantaa aloittamalla siitä, että työpaikan täältä löytäneiden asemaa helpotettaisiin. Kaikki ei edes voida palauttaa eri syistä.

”Työssä käyvien, kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden pitäisi voida jäädä Suomeen odottamaan työlupaa, ja työluvan saamista tulisi ylipäänsä helpottaa.”

Razmyar kirjoitti tänään Helsingin Sanomien mielipidesivuilla asiasta.

”Hyvin kotoutuneiden ja työssä käyvien ihmisten palauttaminen vastentahtoisesti lähtömaahan ei ole järkevää. Monet alat eivät tosi­asiassa tule toimeen ilman ulkomaista työvoimaa. Tänne kotiutuneiden osaamisesta ja työllistymisestä hyötyy koko Suomi.”

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat