Politiikka

Jussi Halla-ahon toimista uutta tietoa – Soini: ”Kyllähän minä puolueessa kaiken kuulin”

Lehtikuva / Jussi Nukari
Lehtikuva / Jussi Nukari
Lehtikuva / Jussi Nukari

Perussuomalaisten nykyinen puheenjohtaja Jussi Halla-aho oli antanut häntä tukeneille kansanedustajille lupauksen silloisen puheenjohtaja Timo Soinin haastamisesta jo alkukesällä 2016 salaisessa kokouksessa, kertoo tiistaina julkistettu Perussuomalaisten hajoamisen historia -kirja. Kokouksen järjestivät niin sanotut halla-aholaiset eduskunnassa.

Kirjan on kirjoittanut Aamulehden toimittaja Lauri Nurmi, joka työskentelee tällä hetkellä Lännen Median politiikan toimituksessa. Kirjan sisällöstä uutisoi Aamulehti.

Paikalla olleiden kansanedustajien, esimerkiksi Juho Eerolan ja Olli Immosen, mukaan Halla-aho antoi kokouksessa alustavan lupauksen Soinin haastamisesta.

Soini sanoo tienneensä, että niin sanottu hommalainen fraktio alkoi kesän 2015 Turun puoluekokouksen jälkeen houkutella Halla-ahoa pyrkimään puheenjohtajaksi. Soini kertoo kirjassa myös kuulleensa alkukesän 2016 salaisesta kokouksesta.

– Kyllähän minä puolueessa kaiken kuulin, hän sanoo.

Soinin mukaan Halla-ahon ehdokkuusharkinta ei vaikuttanut hänen ratkaisuunsa.

– En ole koskaan omia tekemisiäni jonkun Halla-ahon kautta määrittänyt. Olemme niin erilaiset ihmiset katsantokannaltamme ja moraaliltamme. Olin ollut 20 vuotta perussuomalaisten puheenjohtaja – yksi perustajista ja sitä ennen SMP:ssä puoluesihteerinä ja varapuheenjohtajana. Silloin eivät halla-ahot minuun vaikuta, Soini sanoo.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat