Politiikka

Jussi Niinistö: ”Sananvapauden väärinkäytöstä on lyhyt matka epäisänmaallisuuteen”

Lehtikuva / Martti Kainulainen
Lehtikuva / Martti Kainulainen
Lehtikuva / Martti Kainulainen

Puolustusministeri Jussi Niinistö (sin.) luonnehtii tiedusteluasiakirjojen vuotoa sanoen, että on aina vakava asia, jos tämäntyyppistä tietoa vuotaa julkisuuteen.

– Minulla ei ole käsitystä sen vuodon laajuudesta, mutta aina jos on olettamus, että turvaluokan 1 tietoa valuu jonnekin, niin onhan se vakava asia, ministeri sanoo STT:lle.

Twitterissä Niinistö kirjoittaa mitä ilmeisimmin tähän asiaan liittyen lyhyesti mutta paljonpuhuvasti.

”Mietelmä: Sananvapauden väärinkäytöstä on lyhyt matka epäisänmaallisuuteen.”

Juuri ennen mietelmäänsä Niinistö oli jakanut tilillään STT:n uutista vuoto-asiassa.

Tiedusteluyhteistyö perustuu vaihdantaan ja tiedot ovat luottamuksellisia, joten tilanne ei ole hyvä, Niinistö sanoi Tampereella STT:lle.

– Nimenomaan tämä tiedusteluyhteistyö on usein oravannahkakauppaa ja hyvin luottamuksellista. Näistä ei julkisuuteen puhuta, niin eihän tämä hyvä tilanne ole, ministeri jatkoi

Niinistö kommentoi asiaa STT:lle lyhyesti toritapahtumassa Tampereella. Sinisten ensimmäinen puoluekokous pidetään Tampereella.

Helsingin Sanomat on saanut haltuunsa asiakirja-aineistoa, josta paljastuu tietoa Puolustusvoimien tiedustelusta. HS:n juttuun oli käytetty lähteenä salaiseksi luokiteltua aineistoa eri vuosilta, esimerkiksi vuosilta 2010 ja 2004.

Aineiston perusteella lehti kertoo muun muassa, että Jyväskylän Tikkakoskella toimivaa yksikköä kiinnostaa muun muassa ylipäätään kaikki Venäjään liittyvä. Yksi huolta herättänyt hanke on ollut Itämeren pohjassa kulkeva kaasuputki Venäjän Viipurista Saksan Greifswaldiin. Nord Streamina tunnettu hanke mietitytti viime vuosikymmenen loppupuolella sekä Suomen sotilastiedustelussa että suojelupoliisissa.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat