Jussi Niinistö: ”Viesti on selvä”

Lehtikuva / Roni Rekomaa
Lehtikuva / Roni Rekomaa
Lehtikuva / Roni Rekomaa

Puolustusministeri Jussi Niinistö (ps.) antaa tukensa Suomen ja Ruotsin pääministerien yhteiskirjoituksen ajatuksille. Hänen mukaansa Juha Sipilän ja Stefan Löfvenin viesti on selvä: yhteistyö syvenee entisestään tulevaisuudessa, vakaasti ja pitkäjänteisesti, eikä yhteistyö kriisin aikanakaan ole jatkossa poissuljettua, jos vain tarvittavat poliittiset päätökset tehdään.

– Esimerkkeinä Ruotsin kanssa tulevaisuudessa tehtävän yhteistyön mahdollisuuksista mainittakoon ilmavoimien vaihtoehtoiset laskeutumistukikohdat ja laivastotukikohtien infrastruktuurin yhteiskäyttö. On myös mahdollista, että meillä on jatkossa yhteisiä yksiköitä eri puolustushaaroissa.

Niinistö kirjoittaa blogissaan myös, että Suomen ja Ruotsin puolustusvoimien yhteisen arvion mukaan yhteistyön ulottaminen myös kriisi- ja konfliktitilanteisiin lisäisi huomattavasti yhteistyön operatiivista arvoa. Samalla luotaisiin paremmat edellytykset yhteistyön taloudelliselle tehokkuudelle.

– On selvää, että meillä ei tulisi olla lainsäädännöllisiä esteitä niissä tilanteissa, joissa on tarve harkita Suomen resurssien käyttämistä avun antamiseen Ruotsille ja vastaavasti tarve harkita avun vastaanottamista Suomeen. Maailma pyörii vinhaa vauhtia ja tilanteita voi olla vaikea ennakoida, joten avuntarve voi syntyä hyvinkin nopeasti.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat