Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Jutta Urpilainen: ”Afrikka ja Eurooppa tulevat yhdessä johtamaan vihreää siirtymää ja digitalisaatiota”

Jani Laukkanen

Euroopan komissio ja EU:n ulkoasianedustaja Josep Borrel ovat esittäneet tiedonannon lähtökohdaksi EU:n ja Afrikan uudelle yhteiselle strategialle. Tiedonanto sisältää ehdotuksia yhteistyön tiivistämiseksi viidellä avainalalla: vihreä siirtymä, digitalisaatio, kestävä kasvu ja työpaikat, rauha ja hallinto sekä muuttoliike ja liikkuvuus.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Tiedonannon pohjalta EU käy afrikkalaisten kumppaneidensa kanssa keskusteluja uudesta yhteisestä strategiasta, joka on määrä hyväksyä lokakuussa 2020 järjestettävässä EU:n ja Afrikan unionin (AU) huippukokouksessa.

Komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen katsoo, että tänään esitetty EU–Afrikka-strategia on etenemissuunnitelma, jonka myötä maanosien kumppanuus voidaan nostaa uudelle tasolle.

”Afrikka ja EU ovat naapureita ja synnynnäisiä kumppaneita, ja yhdessä voimme varmistaa vauraamman, rauhallisemman ja kestävämmän tulevaisuuden meille kaikille”, puheenjohtaja sanoo tiedotteessa.

Unionin ulkoasioiden ja turvallisuuspolitiikan korkean edustajan ja vahvemmasta Euroopasta maailmannäyttämöllä vastaavan komission varapuheenjohtajan Josep Borrellin mukaan Euroopan tulevaisuus ratkaistaan osittain Afrikassa.

”Eurooppa tarvitsee vahvaa Afrikkaa ja Afrikka vahvaa Eurooppaa, jotta voimme selvitä yhteisistä haasteistamme. Entuudestaan erittäin vahvojen kumppanuuksiemme edelleen vahvistamisesta on suurta hyötyä rauhan ja vakauden, köyhyyden ja eriarvoisuuden sekä terrorismin ja ääriajattelun kaltaisilla aloilla. Maanosat tarvitsevat toisiaan vahvistuakseen, vahvistaakseen toisiaan ja saavuttaakseen yhteisen tavoitteensa, joka on sääntöihin ja kansainväliseen järjestykseen perustuva parempi maailma.”

Kansainvälisistä kumppanuuksista vastaava komissaari Jutta Urpilainen kertoo EU:n ehdottaneen viittä yhteisiin etuihin ja arvoihin perustuvaa kumppanuutta.

”Afrikka ja Eurooppa tulevat yhdessä johtamaan vihreää siirtymää ja digitalisaatiota ja edistämään kestäviä investointeja ja työpaikkoja. Ensisijaisena tavoitteenani on nyt varmistaa, että nuoret ja naiset kokevat yhteisen strategian omakseen, koska sillä vastataan juuri heidän toiveisiinsa”, Urpilainen toteaa tiedotteessa.

Komission mukaan viiteen kumppanuuteen liittyvä uudistettu yhteistyö tulee perustumaan afrikkalaisten kumppaneiden kanssa käynnissä olevaan vuoropuheluun, jota jatketaan lokakuussa 2020 järjestettävää EU:n ja AU:n huippukokousta silmällä pitäen.

Vuonna 2020 järjestetään AU:n ja EU:n kuudes huippukokous ja päätetään neuvottelut uudesta EU:n ja Afrikan, Karibian ja Tyynenmeren valtioiden ryhmän välisestä kumppanuussopimuksesta.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
22.9.2020
Ministeri Kiuru sanoo suoraan Demokraatille: ”Kyllä tämä tilanne on erittäin huolestuttava”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE